Aktualno

ZA SVE JE KRIVO LOŠE VRIJEME Zašto je u spotu HTZ-a scena iz Norveške?

htz spot norveska

Hrvatska turistička zajednica objavila je video kojim promoviraju Mjesec hrvatskog turizma i ljepote Hrvatske kadrovima iz Norveške, donosi Index. Naime, ovaj je portal još jučer objavio kako je u promotivnom video Hrvatske turističke zajednice u 26. sekundi prikazana šuma s prugom i vlakom, što je zapravo snimka iz Osla objavljena na servisu Shutterstock.
U odgovoru kojega je na ovu temu Index dobio od HTZ-a, navodi se kako je spot izradila agencija BBDO Zagreb uz pomoć Val produkcije, koja je potom dostavila i svoje očitovanje.
-Napominjemo kako Hrvatska turistička zajednica, kao naručitelj spota u niti jednom trenutku nije bila obaviještena kako sporni kadar nije snimljen na zadanoj lokaciji, odnosno da je isti otkupljen – odgovorili su za Index iz HTZ-a.
Agencija BBDO pak kaže da su koristili snimku sa Shutterstocka zbog loših vremenskih uvjeta u prosincu na lokaciji gdje je spot trebao biti sniman te da su odlučili za taj kadar nadomjestiti neutralnim materijalnom.
-Zbog terminskih i budžetskih ograničenja te loših vremenskih uvjeta u mjesecu prosincu na lokaciji nije bilo moguće izvesti snimak iz zraka koji bi na atraktivan način prikazao ljepote Hrvatske. Stoga je odlučeno kadar nadomjestiti neutralnim materijalom s online video arhiva u trajanju od 0.9 sekundi. Isto tako treba imati na umu kako je korištenje video arhiva, uz snimanje na autentičnim lokacijama, uobičajena praksa u oglašavanju jer se na taj način optimizira budžet. Stoga su u navedenom promotivnom spotu korištena još četiri takva kadra: panorama Dubrovnika, te kadrovi autobusa, trajekta i aviona, sva tri iz Hrvatske. Ostatak spota Mjesec hrvatskog turizma je u cijelosti sniman na više lokacija diljem Hrvatske – odgovorili su za Index iz agencije BBDO Zagreb.

Foto: printscreen

Pročitajte još

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist