Sport

ZA MANJE OD MJESEC DANA Petnaesto izdanje Dančarskog plivačkog maratona!

djuro kolic maraton 1

Za manje od mjesec dana, točnije u subotu, 26. kolovoza, očekuje nas petnaesto izdanje Dančarskog plivačkog maratona!

-Slavimo ljeto, slavimo plivanje u čistom moru, slavimo sport i prijateljstvo među različitim ljudima sa svih strana – slavimo ŽIVOT i Ljudskost, dobru volju i dobre namjere – navode organizatori u događaju, ističući kako imaju novitet.

-Kao i prošle godine, plivat će se na postavljenoj trokut stazi, s tri okretne bove – ali ove godine plivamo u smjeru kazaljke na satu, što znači da se bove okreću desnim ramenom (prva okretna bova ispod Hotela Libertas, druga na ponti kod kupališta Boninovo, treća na Dančama – za plivačice i plivače koji plivaju 5 km)
I ove godine će nam se pridružiti najbolje hrvatske daljinske plivačice i plivači, na jednoj od utrka serijala Cro Cup (plivački maratoni diljem hrvatske obale), koji će ujedno biti i Prvenstvo Hrvatske na distanci 5km za dobne skupine Hrvatskog saveza daljinskog plivanja (3 kruga naše staze). Vjerujem da će svima biti gušt plivati uz najbolje hrvatske daljinske plivačice i plivače. Sudjelovat ćete na certificiranom daljinsko-plivačkom natjecanju, bit će prisutni delegat i Glavni sudac odabrani od strane Hrvatskog saveza daljinskog plivanja. Tehnološki smo napredovali – svi rezultati će biti objavljeni u trenutku ulaska plivača u cilj na našoj stranici www.dance.hr. Svi plivači će imati čip narukvicu s kojom plivaju utrku – kažu organizatori.

Prijave za Dančarski plivački maraton 1700 m i 5000 m će se obavljati putem stranice www.dance.hr, kao i za plivače koji su certificirani pri klubovima članovima Hrvatskog saveza daljinskog plivanja i koji plivaju Cro Cup i Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine. Prijave je moguće obaviti samo i isključivo online i nema mogućnosti prijave na dan utrke na Dančama, navode.

-Prijave se otvaraju uskoro, kada objavimo propozicije natjecanja te link za prijave. Više informacija uskoro na www.dance.hr/maraton – rekli su organizatori.

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist