Grad

VRIJEDNA DONACIJA Držić stiže na Dječji odjel i u pedijatrijske ordinacije

matic bojanka bolnica1

Dom Marina Držića tiskao je u tisuću komada bojanke “Novela od Stanca”.

Riječ je o interaktivnoj slikovnici namijenjenoj djeci vrtićke dobi, ali i osnovcima. Naime uz bojanje, djeca se na njima prilagođen način kroz tekst mogu upoznati s Držićem i njegovim djelom, a nakon pozornog čitanja, rješavati didaktičke zadatke. Ova jedinstvena publikacija besplatno će se dijeliti u pedijatrijskim ordinacijama i na Dječjem odjelu Opće bolnice Dubrovnik.
Tim povodom ravnatelj DMD-a Nikša Matić danas je potpisao Ugovor o donaciji s ravnateljem Doma zdravlja Brankom Bazdanom i sanacijskim upraviteljem dubrovačke bolnice Jerkom Ferrijem Certićem.
Četiristo primjeraka “Novele od Stanca” podijelit će se u Bolnici, a jednako toliko i u pedijatrijskim ordinacijama. Osim s Držićem i Novelom, djeca će se upoznati i s nekim starim dubrovačkim riječima, a sve na zabavan i njima prilagođen način. Vrijednost donacije je 4 330 kuna.
-Cilj ovog projekta, odnosno donacije, je poticanje čitanja kod djece te što cjelovitijeg ostvarivanja programa humanizacije liječenja djece. Smatram da je ovo jedan od načina na koji naše najmlađe možemo upoznati s komediografom Marinom Držićem i njegovim djelom – ističe Nikša Matić.
Projekt je podržala i voditeljica Dječjeg odjela Marija Radonić, koja je i sama inicijator projekta “Čitaj mi” kojim se djecu od najmlađe dobi potiče na čitanje.
Bojanku “Novela od Stanca”, koja služi za upoznavanje s djelom Marina Držića, ilustrirao je Dubravko Kastrapeli, koji je zajedno s Markom Giljačom koautor teksta uz nadzor lektorice Maje Milošević.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist