Aktualno

Vratite nam cvjećaru u Grad!

DSC02136

Vratite nam cvjećaru u Grad poručuju Dubrovčani preko Zelene linije Eko-Fon Eko Omblića, javlja Jadranka Šimunović.

Naime, od kada se još prošle godine zatvorila jedina cvjećara (i suvenirnica) u Ulici Cvijete Zuzorić u povijesnoj jezgri, takva trgovina više se nije otvorila.

– Sjećamo se još dok je Vrtlar imao tu cvjećaru, svega je u njoj bilo od lončanica sa sobnim biljem ,proljetnica i trajnica za vrtove, balkone, prozore, zatim rezano cvijeće za razne prigode, ukrasne vaze,   košarice, .zemlje za cvijeće…Naši sugrađani su tu rado navraćali  i kupovali cvijeće i lončanice. Poslije je odlaskom Vrtlara iz ovog zaista pogodnog mjesta  jer je blizu teatra, Kneževa dvora i Revelina gdje se održavaju koncerti otvorena  je pretprošle godine  cvjećarnica i suvenirnica  jednog poduzetnika iz Varaždina, ali nažalost nije dugo radila, samo jednu sezonu da bi se prošlu jesen zatvorila.

Što se ovo događa u našoj gradskoj jezgri, pitamo se zajedno sa našim sugrađanima, sve ono što je činilo kvalitetu življenja u Gradu pomalo nestaje, jer ne zaboravimo, prošle zime zatvorena je i jedina parfumerija na
Širokoj!  Tamo je sada restoran brze hrane!! Do kada će ovo ići?? Zar će nam se naš divni povijesni Grad zaista  pretvoriti u jedan veliki restoran sa suvenirnicima uokolo bez i jedne duše u njemu.  Tko će tu više živjeti kada za svaku sitnicu treba ići  autobusom  do Gruža ili Lapada!- ističe u svom priopćenju Jadranka Šimunović završavaju Dellenovim citatom:

– Malo dobrote  čovjeka prema čovjeku  više vrijedi, nego silna ljubav prema čovječanstvu!
 

Pročitajte još

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

PLANOVI EU Mađarima lokomotive, Slovencima željeznice, nama poboljšanje zaštitne ograde na autocesti

Dulist