Zanimljivosti

Volite tučene masline? Evo kako ih spraviti

tucene masline

Mnogima su tučene zelene masline prava poslastica pa ih upravo ovih dana spravljaju za zimnicu. Ako ih još niste natukli, pravo je vrijeme za to. Evo i kako.

Svježe ubrane zelene masline natučete drvenim batom (ni preslabo ni prejako da se ne raspuknu cijele). To je najbolje raditi na otvorenom zbog prskanja. Kad ih natučete, stavite ih u posudu i nalijete vode, toliko da ih voda pokrije te poklopite. Držite ih u vodi 15 dana (netko ih kiša i tri tjedna), no svaki dan mijenjajte vodu. Nakon 15 dana vodu procijedite. Uberite divljeg morača kojega nasjeckajte na štapiće i rasporedite po posudi s maslinama. Za to vrijeme, u drugoj posudi uzavrite posoljenu vodu (soli dodati po želji) te je prelijte preko maslina. Ostavite poklopljeno jedan dan te potom masline s tekućinom preselite u staklenke. Čuvajte ih na tamnom i hladnom mjestu. Tako se dobili ukusnu i zdravu domaću poslasticu, koju će prije posluživanja svatko začiniti po želji.

Pročitajte još

TKO ZARAĐUJE NAJVIŠE, A TKO NAJMANJE? Frizerke, krojači i zaštitari na dnu ljestvice plaća

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1920. Umro pelješki slikarski velikan Celestin Medović

Dulist

Europska komisija osniva posebni Centar za kibernetičku sigurnost u zdravstvu

Dulist