Politika

“Vlast bez ideja, oporba sramoti sebe i Grad”

laburisti logo

Dolores Lujić, predsjednica ogranka Dubrovnik Hrvatskih laburista – stranke rada uputila je priopćenje za javnost vezano za rad Gradskog vijeća. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

 
Gradska vlast nema ideja ni vizija, a oporba očajnim potezima sramoti i sebe i Grad!

Situacija s troje ravnatelja javnih ustanova u kulturi kojima je istekao mandat samo je jedan u nizu pokazatelja kako aktualna gradska uprava osim što nema ideja ni vizija kako unaprijediti život u Gradu, nije u stanju provesti ni tehničke stvari poput izbora ravnatelja.
Obzirom na činjenicu da je gradonačelnik prije nekog vremena u svom famoznom naputku, odnosno strategiji u kulturi, tražio da se Dubrovački muzeji i Umjetnička galerija prestanu financirati iz proračuna, a da se Dubrovački simfonijski orkestar restrukturira, ovakav odnos prema kulturi ne čudi.

Umjesto rješavanja više desetljeća starog problema smještaja Arheološkog muzeja, aktualna vlast, uz ničim opravdanu šutnju zamjenice gradonačelnika zadužene za kulturu i pročelnice za kulturu, pravi dodatne probleme i dubioze.

Kasno sazivanje sjednice Gradskog vijeća, potaknuto tek medijskim napisima o problemu isteka mandata troje ravnatelja, popraćeno je i besmislenim istupom oporbe. To dovoljno govori o tome kako oporba umjesto konstruktivnog doprinosa boljitku Grada (što doduše nisu znali činiti ni u dva mandata na vlasti) opstrukcijom pokušava dodatno zakomplicirati situaciju s ustanovama u kulturi.

Mi u Hrvatskim laburistima – Stranci rada držimo kako je postupanje s javnim ustanovama u kulturi u najmanju ruku neozbiljno. Iako su izdvajanja za kulturu među većima u državi očito je da nikakve strategije razvoja nema. Strategiju je jedini iznio gradonačelnik, ali ona je u Dubrovniku izazvala podsmijeh struke i dovela je Grad na novinske stupce, a izravno zaduženi za kulturu – zamjenica gradonačelnika i pročelnica za kulturu ponašaju se kao nojevi koji su zabili glavu u pijesak i koji ne žele  komentirati ništa što se izvan te rupe događa. A uredno primaju plaću za svoj posao, neki od njih čak javno govore kako se „izbori dobivaju ili gube na kulturi“. Ako je to tako, onda je ova vlast zaslužila da na izborima u svibnju doživi debakl.

Pozivamo predsjednicu Gradskog vijeća da sazove sjednicu i riješi problem troje ravnatelja ili da podnese ostavku, a oporbu pozivamo da bude konstruktivnija te da očajnim potezima ne sramoti ni sebe ni Grad.
Hrvatski laburisti – Stranka rada će nakon lokalnih izbora pokazati i dokazati kako se jednostavno, s konkretnim planom i programom, javne ustanove u kulturi odnosno sama kultura u Dubrovniku mogu podići na višu razinu od postojeće – zaključuje u svom priopćenju Dolores Luić.

Pročitajte još

Vlada je uoči izbora bila široke ruke, rastrošnost je došla na naplatu

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist