Grad

Vlahušiću i Sanitatu optužni prijedlog, kasni početak radova na skloništu za pse

zarkovica prosvjed azil psi kucki 271015 4

Iako je gradnja skloništa za životinje, a prema ranijim najavama iz Grada Dubrovnika, trebala početi već u studenom, tek danas je potpisan ugovor s izvođačem, a skoro pa istovremeno Vlahušiću je uručen optužni prijedlog inspekcije.

Naime, kako javljaju iz Gradske uprave, gradonačelnik Andro Vlahušić potpisao je danas s predstavnicima tvrtke Titan Constructa d.o.o. iz Zagreba ugovor o izvođenju radova na izgradnji skloništa za nezbrinute životinje na Žarkovici. Definirani rok za izgradnju azila je 120 dana, te je, ističu iz Gradske uprave, realno za očekivati da će sklonište započeti s radom na proljeće 2016.

Za prvu fazu izgradnje i izrade projektne dokumentacije u Proračunu za ovu godinu osigurano je 1,7 milijuna kuna.
– Sklonište će raspolagati kapacitetom dostatnim za potrebe Grada Dubrovnika, a dogovoreno je kako će radovi započeti prije kraja godine. Upravljanje budućim skloništem, koje će ispunjavati sve zakonske uvjete za smještaj i brigu nad napuštenim životinjama, preuzet će tvrtka Sanitat – ističe se u priopćenju iz gradonačelnikovog ureda.
Jedanko tako istaknuto je kako je gradonačelnik sa suradnicima održao i sastanak sa Službom veterinarske inspekcije koja je gradonačelniku uručila optužni prijedlog protiv Grada Dubrovnika i Sanitata Dubrovnik.
Inspektori su Vlahušiću, naime, uručili optužni prijedlog podignut protiv Grada Dubrovnika i Sanitata Dubrovnik radi počinjenog prekršaja.

– Posjetili su kako je u svibnju ove godine Služba veterinarske inspekcije rješenjem naložila premještaj životinja iz neovlaštenog azila na Žarkovici koje ne zadovoljava uvjete propisane zakonom, te je konstatirano kako u propisanom roku nisu ispunjene date smjernice. Daljnje upute inspekcije su da se u što kraćem roku izmjeste sve životinje s navedene lokacije u odobrena skloništa u Republici Hrvatskoj. Gradonačelnik Vlahušić izvijestio je inspektore kako je neposredno prije potpisan ugovor o početku radova na Žarkovici, te kako Grad Dubrovnik nastavlja ispitivati mogućnost iznalaženja većeg i kvalitetnijeg prostora van užeg gradskog područja. Zaključeno je kako je dotada potrebno rješavanje ovog gorućeg pitanja i stvaranje zadovoljavajućih uvjeta za životinje – navode iz Gradske uprave.

Pročitajte još

ZAHVALNICE ZA VJERNOST Francuska obitelji Cailliot 20 godina ljetuje u obitelji Njirić u Zatonu

Dulist

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist