Grad

VLAHUŠIĆ O GRAFITIMA: Ako je Pernar dobio kaznenu prijavu, kriteriji trebaju biti isti za sve

grafiti mokosica 141216 3

Policija uz pomoć tri kamere za video nadzor točno zna tko je što crtao i radio – rekao je danas u Mokošici dubrovački gradonačelnik na odlasku Andro Vlahušić, komentirajući grafite na samom ulazu u naselje. Za njihovo uklanjanje nije dobio podršku policije.

-Grafiti na ulazu koje su crtali djeca ili ljudi Mokošice nelegalno su napravljeni i ja sam dao nalog da se uklone. Mi imamo tri video kamere i točno znamo tko je što napravio. Policija, koja ima preko 80 kamera, točno zna i vidi tko je što crtao i radio. Mi nismo uspjeli dobiti potporu da se to ukloni, jer to je ruglo, to nije lijepo, ne govorimo o sadržaju i estetskom dijelu i to treba biti uklonjeno. Međutim, kako nismo dobili potporu policije ne želimo nikakve radnike izlagati bilo čemu. Ja sam u međuvremenu podnio kaznenu prijavu zbog toga što je gospodin Franković pozivao na nasilje, neposluh i da se krše odluke grada. Znamo da je DORH dao nalog policiji da se rade izvidi, a fotografije su potpuno jasne. Ako se želi živjeti u zemlji u kojoj gospodin Pernar ima jednaka prava kao i svi drugi da napiše Živi zid i zbog toga dobije kaznenu prijavu i skine mu se imunitet, valjda će i država imati iste kriterije prema drugima. Ništa drugo ne tražimo, samo pravila igre koja vrijede za sve – komentirao je Vlahušić.

Vrijedi podsjetiti kako je Policijska uprava odbila zahtjev Grada Dubrovnika za pružanje pomoći u brisanju grafita budući da u konkretnom slučaju, odgovorili su nam iz PU dubrovačko-neretvanske, nisu ispunjeni uvjeti iz članka 7. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima. Inače, u članku 7. se navodi kako policija u skladu sa zakonom, na zahtjev suda, državnog odvjetnika ili državnog tijela pruža pomoć ako se prilikom provođenja radnje opravdano očekuje pružanje otpora.

 

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist