Politika

VLAHUŠIĆ NAKON PADA PRORAČUNA “Iza Srđevaca, Laburista i HDZ-a stoji isti čovjek, očekujem ga kao protukandidata!”

Andro Vlahušić

Dubrovnik čeka neizvjesna budućnost, a iza svega stoji ekipa iz Županije dubrovačko-neretvanske – ustvrdio je, neposredno nakon što su dubrovački vijećnici na današnjoj sjednici Gradskog vijeća odlučili da Dubrovnik ulazi u proceduru za prijevremene izbore, gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić.

Naime, nakon što Proračun nije usvojen na sjednici 5. prosinca, u današnjem drugom pokušaju o njemu se nije ni glasovalo nakon što je Vlahušićev prijedlog o skidanju s dnevnog reda prihvatilo 12 vijećnika koji su izglasavanjem dnevnog reda odbili i Odluku o privremenom financiranju za prva tri mjeseca 2015. Godine.

– Nakon izbora ćemo imati starog/novog gradonačelnika, a Gradsko vijeće će se sastavljati mjesecima nakon toga. U Dubrovniku je u zadnjih 15 godina bio model 13:12, niti jedna politička grupacija nije imala političku dominaciju. Ući ćemo u jednu krizu sastavljanja vijeća i Proračuna, a do tada će brojni Dubrovčani znatno teže živjeti – rekao je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić te dodao kako pad Proračuna za 2015. godinu znači kako će cijeli civilni sektor Dubrovnika ostati bez novaca od Grada.

– Dubrovnik čeka neizvjesna budućnost jer svi programi staju dok se ne donese novi proračun, a za to se mora osigurati stabilna većina u Gradskom vijeću, a to nije lako. No to je izbor svih političkih stranaka koje su glasovale na način na koji jesu – rekao je Vlahušić.

Na novinarski upit hoće li ostati pri ranijim izjavama kako u slučaju da bude opet gradonačelnik neće koalirati s nijednom političkom strankom koja je bila protiv proračuna Vlahušić je ustvrdio kako se Dubrovnik podijelio na lijevo i desno.

– Članovi liste Srđ je Grad i Hrvatskih Laburista su zaposlenici Županije. Oni i novo vodstvo dubrovačkog HDZ-a su jedna te ista ekipa, odnosno iza njih je jedan te isti čovjek i nadam se da će tog čovjeka staviti meni kao protukandidata – istaknuo je Vlahušić koji je na novinarski upit je li to znači da ga je ‘srušio’ župan Dubrovačko neretvanski HDZ-ov Nikola Dobroslavić odgovorio negativno, ali i ustvrdio kako je riječ o ‘jednoj te istoj ekipi’.

– Jasno se zna da cijela priča i gradskog HDZ-a koji je podijeljen, Hrvatskih Laburista i liste Srđ je Grad dolazi iz te iste ekipe – zaključio je Vlahušić.

Početkom 2015. godine očekuje se imenovanje povjerenika Vlade koji će do okončanja prijevremenih izbora preuzeti dužnosti kako gradonačelnika, tako i Gradskog vijeća.

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist