Grad

Vlahušić: Ide pročistač, a otvaramo i punionicu vode na Ombli

rijeka ombla02

Do kraja 2014. godine Grad Dubrovnik kreće s natječajem za projekt izgradnje pročistača vode na Ombli, kao i izgradnjom punionice vode, koja će biti u stopostotnom vlasništvu Vodovoda Dubrovnik i prodavat će se pod imenom ‘Dubrovnik’.

Najavio je to danas gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić prilikom obilaska radova na sustavu fekalne odvodnje Prijevor-Obuljeno koji se izvode u sklopu Projekta Jadran u Rožatu.

-Do kraja godine objavit ćemo natječaj za radove na pročistaču. Grad Dubrovnik i Vodovod su spremni to samostalno financirat, ali ćemo potražiti pomoć Hrvatskih voda i Europskih fondova, ali nećemo ih čekati nego ćemo već krajem godine kreunti u to – rekao je Vlahušić te dodao kako će nakon toga Grad dobiti najčišću vodu ne samo na Mediteranu nego i u Europi.

-Vodovod nema nikakvog razloga da ne prodajemo vlastitu vodu Dubrovnik. Ona će biti filtrirana najnovijom tehnologijom, a nakon toga još i aktivni ugljen. Imat će okus dubrovačke vode, ali potpuno čista i bolja o bilo koje ivorske vode koja se moža naći na tržištu. Nema razloga da se Vodovod ne bavi time. Na izvorištu možda bude muzej vode ili kušaona vode. Neka to bude takva priča, ona o Onofriju della Cavi. Tu ćete moći napuniti svoju vodu – rekao je Vlahušić te na novinarski upit odgovorio kako će to biti tvrtka u 100 postotnom vlasništvu Grada.
-Nećemo nikome to davati u koncesiju, to je priča o dubrovačkoj vodi – odgovorio je Vlahušić te dodao kako bi se voda možda mogla dovesti do Minčete ili oko Onofrijeve fontane

Marina za domaće ljude

– Završavamo sustav kanalizacije i sustav vodoopskrbe. Odrađeno je dva kilometra i 600 metara, a ovo ostalih 500 metara će biti završen do 15. srpnja, a ostatak svih radova će biti završen do 30. rujna. Vrijednost cijele investicije je oko 29 milijuna kuna – Ljubomir Medaković, član uprave direktor Vodovoda.

– Osim kanalizacije mijenja se vodovodna mreža i postavljamo kanale za struju. Ovdje će biti loakalna marina i lungo mare. Zbog toga neće biti potrebno prekapati. Od izvorišta do mosta će biti jedna prekrasna, ekološka, ali i funkcionalna marina namijenjena domaćim ljudima.

-Jučer su mi potvrdili kako će na Gradsko vijeće biti dodana točka kupovine zemljišta oko zidina Gučetićevog ljetnikovca. S obitelj Kolić pregovaramo o kupnji ljetnikovća u Čajkovićima, a država nam je spremna prepustiti ljetnikovac Sorkočević uz odgovarajuću naknadu – rekao je Vlahušić.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Općina Župa i ove školske godine subvencionira pokaze učenicima!

Dulist

Novi pješački prijelaz kod OŠ Montovjerna!

Dulist