Politika

Viktorija Knežević pridružila se stranci Centar

VIKTORIJA KNEZEVIC U UTRCI ZA GRADONAcELNICU Spremna sam i sposobna pobijediti stetne politike HDZ a 1

Odvjetnica i kandidatkinja za gradonačelnicu Dubrovnika Viktorija Knežević pridružila se stranci Centar.

Predsjednik stranke Ivica Puljak na konferenciji za medije je istaknuo kako je je Knežević stručnjakinja za javnu upravu i pravosuđe, a svoja znanja iz tog područja udružit će s Centrom, navode u priopćenju za medije.

-Naš cilj je modernizirana i efikasna javna uprava i pravosuđe, čemu će Knežević znatno pridonijeti. Ovim pridruživanjem Centar ujedno pokazuje kako izgleda početak naše kampanje. Možete zamisliti kako će izgledati lista za 10. izbornu jedinicu. Knežević u Dubrovniku već vodi i uvjeren sam da će pobijediti HDZ i da će građani vratiti Dubrovnik sebi, a HDZ će izgubiti još jedan veliki grad, kao i da ćemo ih na sljedećim parlamentarnim izborima, zajedno s partnerima, poraziti – rekao je Puljak.

Javna uprava je skupa i neefikasna i jedan je od ključnih generatora inflacije, kako je istaknula Knežević.

-Kao takva predstavlja kočnicu razvoju gospodarstva pa prvi korak u njezinoj modernizaciji treba biti vrednovanje rada javnih službenika. Postoji čitav niz jednostavnih stvari koje možemo uvesti, koje donose značajne promjene koje olakšavaju život građana – pojasnila je.

Naglasivši da javna uprava treba biti okrenuta prema građanima kao korisnicima, Knežević je kazala da radikalna modernizacija i informatizacija počinju od znanja kakve nam javne službe trebaju i da je neophodno definirati opseg posla, procedure i postupke, kao i broj službenika.

Prvi korak da bismo mogli ući u reformu je da svi javni službenici počnu voditi dnevnik rada. Na taj ćemo način znati ne samo tko radi nego i koji su to poslovi. I jesu li neki od tih poslova, odnosno procesa, uopće potrebni. Transparentnost rada javnih službi je prvi korak u sve bitne promjene – naglasila je, dodajući da je drugi korak zabrana traženja dokumenata koji već postoje u sustavu. Kao treći korak navela je uvođenje dvosmjenskog, odnosno dvokratnog radnog vremena za službe koje su izravno pokrenute potrebama građana.

-Za uvođenje ovih promjena nije potrebno mijenjati zakone niti imati velika financijska sredstva, a benefiti za građane bi bili ogromni – zaključila je Knežević.

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist