Politika

VIJEĆNIK VLAHUŠIĆ OŠTRO Velike cruise kompanije pljačkaju Grad!

pile guzva

Grad Dubrovnik za 30 posto povećava cijene zaustavljanja i parkiranja turističkih autobusa i osobnih automobila, kategorije M1 kapaciteta (7+1) i (8+1) na Pilama. Kako je rekao gradonačelnik Mato Franković, novi cjenik je predložen sukladno partnerskom dogovoru s turističkim agencijama i ostalima koji koriste Pile za privremeno parkiranje. Odluka stupa na snagu u 2025. godine.

Vijećnik Andro Vlahušić rekao je kako se s dvije odluke učinila značajnu šteta Gradu, što je po njemu 40 milijuna kuna koje je Grad izgubio od 2016.

-Dolazimo do ‘Superhik odluke’ agencijama ćemo dozvoliti besplatno dovoženje putnika s cruisera na Pile, a građanima povećavamo komunalnu naknadu za 25 posto – smatra Vlahušić.

Vijećnica Bonačić Obradović pitala je rješavaju li se s ovim gužve. Upozorila je i na rad na crno koji se događa na Pilama od strane pojedinaca budući da onaj tko u danu napravi 10 prekršaja, može po zakonu platiti samo jednu kaznu.

-Ne razumijem ovo povećanje. Opet idemo na naše građane, a ne rješavamo problem gužve – rekla je.

Vijećnik Maro Kristić rekao je kako je problem što dio korisnika koristi plato Pila bespravno. Rekao je kako besramno ubiru ogromne iznose na crno.

-Svi vi koji glasate danas za ovu odluku, glasate za to da vlasnici velikih cruiserskih kompanija pljačkaju ovaj grad – kategoričan je Andro Vlahušić te dodao kako sav profit ostaje upravo velikim cruiserskim kompanijama, Royalima, Carnivalima…

Capor je tražio od gradonačelnika da se osvrne na riječi Vlahušića.

-Priča je vrlo jednostavna, vozač dobije par eura, autobuser 200 eura ako vozi cijeli dan, vodič do 5 eura, agencija uzme jedan do dva, maksimalno 10 eura, a velike kompanije uzmu 90 eura. Naši se tuku da im daju 10 do 15 eura od izleta, a od shuttle busa ne dobiju ništa – objašnjavao je Vlahušić.

Odluka je usvojena većinom glasova.

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist