Kultura

VIDI KAKO LOKRUM PERE ZUBE Premijera u suzama i poklicima ‘bravo’!

vidi kako lokrum pere zube 6

Dramski program 74. Dubrovačkih ljetnih igara sinoć, 12. srpnja započeo je na otoku Lokrumu premijernom izvedbom predstave Vidi kako Lokrum pere zube, nastaloj prema istoimenom romanu Ivane Lovrić Jović u režiji Paola Tišljarića. 

Predstava Vidi kako Lokrum pere zube isprepliće priče četiriju žene, četiriju generacija čija je sudbina neraskidivo vezana za Dubrovnik i dubrovački kamen. Smještena na otoku Lokrumu, talentirana glumačka postava odvela je publiku na emocijama ispunjeno, introspektivno putovanje koje otvara teme obitelji i odrastanja, sjećanja i nostalgije, gubitaka i ljubavi. Pri tome poseban ugođaj stvorila je glazba pa su okupljeni na kraju premijere zapjevali poznate stihove talijanske balade „Volare/Nel blu dipinto di blu“ zajedno s glumcima, nagradivši glumce obilnim pljeskom i poklicima „bravo!“.

„Za nas iz kazališta jako je važno sudjelovati na našem najstarijem i najvažnijem festivalu, a ova koprodukcija je kruna mog rada u Kazalištu Marina Držića u zadnjih šest godina. Pojačanja našeg ansambla, prekrasna Sandra Lončarić, nacionalna prvakinja, Anja Đurinović, glumica iz Gavelle i naša Perica Odlukom o komunalnom redu Grada Dubrovnika propisano je da je ‘na području Grada Dubrovnika zabranjeno izvođenje javnog vatrometa’. 

Ova koprodukcija Dubrovačkih ljetnih igara i Kazališta Marina Držića ostvarena je uz pokroviteljstvo Hrvatske Elektroprivrede.

Foto: Aljoša Rebolj

Pročitajte još

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovoljetna Art&Wine radionica

Dulist