Kultura

VIDEO / VRIJEDNI ČUVARI BAŠTINE Linđov božićni koncert

Fa Lindjo Bozicni Koncert 26

Zima ne smeta Linđovcima, vrijednim čuvarima baštine! Oni su ovog četvrtak u crkvi Male braće održali božićni koncert te tako poslali najljepšu poruku za blagdane i uspjeh svima u nadolazećoj godini.

Pod ravnanjem dirigenta Vedrana Ivankovića, Folklorni ansambl Linđo izveo je šesnaest narodnih i tradicionalnih pjesama, od kojih su neke bile i praizvedbe. Na taj način, dali su svoj doprinos u očuvanju hrvatskih pučkih božićnih pjesama, tog zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra Hrvatske. Bila je ovo prilika da naši sugrađani u crkvi Male braće čuju i dvije baranjske, te dvije turopoljske božićne pjesme.

Ovo je ujedno i posljednji koncert u obljetničkoj godini u kojoj je FA Linđo proslavio pedeset godina djelovanja, a čule su se ove pjesme:

Kolenda iz Sridnjeg sela na otoku Šolti – Šolta, Dubrovačka kolenda, Veselje ti navješćujem, Oj djetešce moje drago, O sveta tri kral’a – Turopolje (praizvedba), Amo nebeski anđeli – Turopolje (praizvedba), Veseli se majko Božja – Vinišće kod Trogira, Svim na zemlji mir veselje, Marija Divica Sinka porodila – Baranja (praizvedba), Čujete li čobani – Baranja (praizvedba), Kirie eleison, Radujte se narodi, Preveliku radost navišćujem vama – Murter/otok Murter, Ralilulela – kolenda iz Zatona kod Dubrovnika, Djetešce nam se rodilo te Narodi nam se.

 

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist