Crna kronika

FOTO / VIDEO Požar uz granicu pod nadzorom, Dubrovnik ‘guši’ dim s Leotara

Srdj Dim 14

Požar u pograničnom području s BiH, na cijelom potezu od Konavala do Župe dubrovačke je s hrvatske strane pod kontrolom i nadzorom, nema otvorenog plamena.

Potvrdio nam je to županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović. Riječ je o požaru koji je iz BiH još u četvrtak i tijekom petka prebacio na područje Konavala, a prijetio je i Župi. Stoga su se gašenju vatre tijekom petka priključila i dva kanadera te jedan airtraktor, te je sve stavljeno pod nadzor. Vatrogasci i dalje dežuraju jer, iako je požar danas manjeg intenziteta, uvijek se strahuje da vjetar ne okrene i ponovno ga ne prebaci na našu stranu. A takvi su nam scenariji nažalost itekako poznati. Vatrogascima gašenje otežava i činjenica kako je s BiH strane riječ o miniranom području pa tamo ni ne ulaze.

-Sve što je ušlo u Hrvatsku je pod kontrolom, ali još gori u BiH, na potezu od Konavala prema Dubrovniku. Pod nadzorom je, kontroliramo stanje, vatrogasci su na terenu. ‘Daleko’ je, još ne prijeti i za sad je sve u redu. Očekujemo dolazak airtraktora koji će nadletjeti teren i izviditi situaciju, a do daljnjega ostaje u Zračnoj luci. Nema povlačenja dok ne bude mira – rekao nam je jutros Simović.

No Dubrovnik se jutros ‘guši u dimu’. Simović pretpostavlja kako je riječ o dimu s požarišta poviše Trebinja, oko Leotara gde je jučer izbio veliki šumski požar budući da ovaj uz granicu nije tako velikog intenziteta kakvog je bio jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana kanaderi su more zahvaćali u župskoj vali, a snimio ih je Toni Miloslavić. Kako je to jučer izgledalo pogledajte u priloženim videima.

 

 

Pročitajte još

Majka dječaka zatekla pedofila kako masturbira na plaži i dobila šakom u glavu

Dulist

PROMETNA NA KUNEJIMA Ozlijeđen motociklist

Dulist

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist