DuList IN

VIDEO / FOTOGALERIJA Svečani domjenak Grada Dubrovnika u Ljetnikovcu Kaboga

domjenakpage

Svečani Božićni domjenak Grada Dubrovnika održao se ovog utorka u Ljetnikovcu Kaboga a na njemu su sudjelovali brojni partneri i prijatelji grada, kao i mediji, suradnici, udruge…

Na domjenku je gradonačelnik Mato Franković naglasio kako je 2017. godina, iako pri kraju, vrijedna spomena zbog svih onih stvari koje su se događale u njoj.

– To je godina izbora čiji je ishod rezultirao stabilnim Gradskim vijećem Grada Dubrovnika. To je i godina u kojoj su se riješili dugogodišnji prometni problemi, zaklada ‘Blaga djela’, žičara, Društvo prijatelja dubrovačke starine… Rješavanje ovih problema gradu će donositi više od 30 milijuna kuna dodatnih proračunskih sredstava. Pred nama su izazovi 2018. godine. Nakon usvojenog Proračuna, slobodno možemo reći kako će to biti godina investicija u brojne infrastrukturne projekte koji će služiti građanima i povećati kvalitetu njihovog života. Godinu 2018. obilježit će i vraćanje u vlasništvo brojnih nekretnina gradu, a koje su dosad bile u vlasništvu Republike Hrvatske. Uskoro očekujemo preuzimanje Vile Čingrije, a nakon toga i odluku o preuzimanju vlasništva nad Ljetnikovcem Kaboga koji je i jedan od razloga zašto se ovdje i simbolično nalazimo. Sa sigurnošću ali i zadovoljstvom mogu reći kako je pred nama godina kada će grad Dubrovnik uistinu početi koristiti EU sredstva kojima će poboljšavati standarde i uvjete života naših stanovnika – kazao je gradonačelnik Franković koji je za kraj svim okupljenima, njihovim obiteljima i svim sugrađanima poželio čestit Božić i sretnu, uspješnu, punu zdravlja 2018. godinu.

Okupljenima je i biskup Mate Uzinić uputio blagoslov uz najljepše želje za Božić i Novu godinu.

 

 

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist

[RAZGOVOR] Leona Miletić-Dri: Ljubav prema glazbi naslijedila sam od babe Đoke

Maris Guca