Politika

VIĆAN PODRŽAO FRANKOVIĆA “Vlahušić ne smije biti gradonačelnik ni 24 sekunde!”

vican gradsko9227

Zbog budućnosti Grada Andro Vlahušić ne smije više biti gradonačelnik. Molit ćemo naše članove, simpatizere i glasače da u drugom krugu izbora za gradonačelnika glasaju za ekipu Mata Frankovića – rekao je danas na konferenciji za medije čelnik Dubrovačkog demokratskog sabora Pero Vićan.

– Riječ je o jednoglasnoj odluci proširenog Predsjedništva stranke, da se novoj mladoj ekipi da prednost u odnosu na one koji su neuspješno vodili grad. Ne želimo da nas se svrstava uz jedne ili druge, ali je naša dužnost da kažemo što mislimo o drugom krugu. Aktivno ćemo se uključiti u rad kako bi u nedjelju došlo do promjene vlasti – izjavio je Vićan.

– Potrošiti 2,5 milijardi kuna a ne napraviti ništa. Izbahatiti se, zaposliti uhljebe, zaratiti sa svim i svakim, projektirati promet. Nastaviti tako bilo bi pogubno. Vlahušić ne smije biti gradonačelnik niti 24 sekunde! – objasnio je Vićan te dodao kako su Mato Franković, Sanja Putica i Blaž Pezo ‘ljudi koji dosad nisu uradili ništa loše pa su zavrijedili pažnju’.

– Nema dogovora s HDZ-om, mi i oni zajedno u Gradskom vijeću nemamo većinu. Nitko nam ništa nije nudio niti smo mi što tražili. Ali nikakve kombinacije i kohabitacije s ekipom ‘hodajuće laži’ nisu moguće. Rezultat u nedjelju će biti tijesan, a očekujem pobjedu Mata Frankovića – rekao je Vićan, ne želeći spekulirati o detaljima. Sjetio se komentirati i Vlahušićevu najavu o konstituiranju Gradskog vijeća.

– Što će on sazvati? Pa je li on Arsen Bauk na daljinski? To su nebuloze i laži van ljudskog razuma – istaknuo je Vićan. Osvrnuo se i na javni nastup člana njegove stranke Đela Jusića na tiskovnoj konferenciji HDZ-a.

– Đelo ima podršku svih nas, iako je tamo nastupio kao Đelo Jusić, a ne član DDS-a.Također, zaprepašten sam priopćenjem Tatjane Šimac Bonačić, koja je četiri godine bila zamjenica gradonačelnika, a bez i minimuma pozitivnog pomaka u kulturi. Čudi pozivanje na proceduru, kada imamo gradonačelnika koji bez urudžbenog broja dodjeljuje stotine tisuća kuna i povećava iznose bagatelne javne nabave, bez transparentnosti, za odabrane medije – kazao je Vićan. Dotaknuo se i teme Garaže.

– Zašto je izgubio 7 milijuna kuna u stečajnom postupku za Ragusa parking? Zašto su propala 2,2 milijuna kuna u stečajnom postupku? Kako će to opravdati u knjigovodstvu? Tko će odgovarati za tih izgubljenih 9 milijuna kuna? – zapitao se Vićan.

– Toliko kostura će biti u ponedjeljak, vidjet ćete. Jedino mi je žao što je u sve to ‘umočio’ i neke službenike Gradske uprave – dodao je šef DDS-a te nešto šire elaborirao spomen urudžbenih brojeva.

– Mi nismo protiv da mediji imaju potporu iz gradskog proračuna, ali ne može jedan mediji dobiti više novca nego svi učitelji u svim sportovima u Gradu – rekao je Vićan te najavio kako će DDS i na idućim izborima izaći samostalno, a dotad će se nastaviti graditi stranka.

Kandidati za njegove zamjenike Doris Lepeš Matić i Lukša Matušić istaknuli su kako potpora Matu Frankoviću i njegovoj mladoj ekipi ne znači podršku HDZ-u niti otklon od SDP-a.
– Sigurni smo da među našim gradskim vijećnicima neće biti nezavisnih. Ako si ušao u stranku, onda si ušao – kazala je Lepeš Matić.

Pročitajte još

Vlada je uoči izbora bila široke ruke, rastrošnost je došla na naplatu

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist