Aktualno

Vićan i dalje koči groblje Dubac!

radovi dubac

Jutrošnjom svečanošću službeno su otvoreni radovi na groblju Dubac.

– Vrijednost ovih radova je dva milijuna i 700 tisuća kuna. Radi se o izgradnji vodoopskrbe, izgradnji dalekovoda, a radit će se i fekalna i oborinska odvodnja – komentirao je ove inicijalne radove načelnik općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli.

No kako je rečeno na ovoj mini svečanosti, cijeli projekt još uvijek stoji na problematici pristupne ceste.

-Otkupili smo veći dio zemljišta, nažalost ne i sve. Nadamo se vrlo skoro riješiti to. Ostao je još jedan vlasnik koji nije prihvatio ponuđenu cijenu i s njime smo ušli u proces izvlaštenja – požalio se novinarima Nardelli te izrazio nadu kako će se stvari ipak riješiti u skoro vrijeme kako bi mogli tražiti potvrdu na glavni projekt za pristupnu cestu.

– Pristupna cesta nam jest problem, kad to otkupimo, možemo očekivati sljedeće godine izgradnju groblja – istaknuo je pak Ivo Lise direktor Groblja Dubac.

-Treba reći da je ovo 160 milijuna kuna projekt čija su sredstva osigurana. Ovaj projekt sufinanciraju jedinice lokalne samouprave i građani -rekao je gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić te ponovio riječi svojih prethodnika kako postoji problem jednog vlasnika.

-Imamo problem od 160 tisuća kuna. Radi se mala razlika, i to moramo riješiti sukladno zakonu – istaknuo je Vlahušić.

Na naš upit o tome tko je Savahudin Muslić Vlahušić je odgovorio:

-Salahudin Muslić. I partneri – rekao je uz smiješak dubrovački gradonačelnik.

Podsjetimo, već je otprije poznato kako se ime Salahudina Muslića veže uz ono Pera Vićana, koji je u jednom medijskom istupu pred nedavne lokalne izbore sebe nazvao 'njegovim specijalnim opunomoćenikom'.
 

Pročitajte još

Poništen natječaj za ravnatelja Rezervata Lokrum, stigla jedna nepotpuna prijava

Dulist.hr

Lasić osudio napad na sumještane: Nacionalni problem lomi se preko naših leđa!

Dulist

DORH provodi izvide zbog Frankovićevog pozdrava ‘Za dom spremni’

Dulist