Sport

VELIKI DERBI Hajduk pobijedio Dinamo, Sahiti zabio za pobjedu

torcida 100 tisuca navijaca derbi 4

Hajduk je u desetom kolu SuperSport HNL-a u velikom derbiju pobijedio Dinamo s 1:0. Jedini gol je zabio Emir Sahiti u 59. minuti nakon krasne akcije Splićana u tri poteza. Hajduk se ovom pobjedom vratio na prvo mjesto i preskočio je drugoplasiranu Rijeku. Dinamo ostaje na trećem mjestu.

Hajduk nije odigrao ništa posebno, Bili nisu pokazali neki spektakularan nogomet, ali protiv ovako lošeg Dinama i to malo je bilo dovoljno. Ne sjećamo se kad je Dinamo u derbiju odigrao ovako loše, mlako i bezidejno. U prvih 45 minuta, dok je u igri bio Bruno Petković, gosti su i imali neke poluprilike, a u drugom poluvremenu baš ništa.

Junak susreta bio je Sahiti, strijelac jedinog pogotka u 59. minuti. Drugo kolo u nizu Sahiti je donio Splićanima tri boda, u prošlom kolu je zabio za 1:0 protiv Lokomotive. Hajduk je drugi put ove sezone u HNL-u pobijedio Dinamo, ranije je slavio u Zagrebu 2:1 te mu se opet odlijepio na ljestvici. Uz utakmicu više Hajduk ima pet bodova više od Dinama. Između njih na ljestvici je drugoplasirana Rijeka koja ima dva boda manje od Splićana.

U sjajnoj atmosferi koju su napravili domaći navijači energično je počeo veliki derbi u kojeg su žešće ušli igrači Hajduka. Barem na početku se puno češće igralo na gostujućoj polovici, no prave prijetnje za Dinamo ipak nije bilo. Jedina opasnost u uvodu dogodila se u osmoj minuti kada su šeprtljavo reagirali vratar Dinama Ivan Nevistić i njegova obrana, ali nitko od domaćih igrača nije takvo što iskoristio za mogući pogodak. Dinamo je prvi puta zaprijetio u 15. minuti kada je s 30 metara Bruno Petković pucao iz slobodnog udarac preko grede.

Potom su gosti iz Zagreba bili momčad koja je dominirala posjedom, ali je ujedno igra postala isprekidana sve žešćim stavom igrača obje momčadi. Uslijedili su prekršaji i žuti kartoni, a nervoza se silno podigla na sve strane. U 39. minuti zaprijetio je Dinamo, ali je Petkovićev udarac blokirao Zvonimir Šarlija, a samo nekoliko minuta kasnije iz igre je morao izaći Bruno Petković koji je obnovio ozljedu zbog kojeg je i bio dvojben za nastup. Zamijenio ga je Josip Drmić. U nadoknadi prvog dijela, u stvorenoj gužvi u gostujućem šesnaestercu, pucao je Livaja, ali i to je ostalo samo na pokušaju.

Drugo poluvrijeme počelo je pokušajima Dinama, točnije Marka Bulata i Martina Baturine, dok je na drugoj strani pokušao Filip Krovinović. Pogodak je postignut u 59. minuti i to na najjednostavniji mogući način. Vratar Hajduka Ivan Lučić je ispucao lopti, Trajkovski je glavom proslijedio za Sahitija, a ovaj je pobjegao obrani Dinama i vrlo spretno poslao loptu u mrežu za 1:0 Hajduka, piše Index.

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist