Zanimljivosti

VELIKE PROMJENE Amsterdam zabranjuje pušenje marihuane na javnim mjestima

amsterdam

Amsterdam je najavio drastične promjene među kojima planira zabraniti pušenje marihuane na javnim mjestima u povijesnim četvrtima. Nizozemske vlasti s tim bi započele od sredine svibnja, a tako žele suzbiti negativne posljedice masovnog turizma, javlja Danas.hr.
Po tome će se vjerojatno restorani zatvarati ranije, a najstrože će biti u četvrti De Wallen koja uključuje i Crvenu četvrt. Vlasti razmatraju i mogućnost prodaje hašiša i marihuane samo od 16 sati do jedan iza ponoći – navodi dalje portal Danas.hr prenoseći NL Times.
-Stanovnicima stare gradske jezgre strukturno i pretjerano smetaju gužve i smetnje uzrokovane masovnim turizmom i zlouporabom opojnih sredstava u javnosti. Prisutnost turista također privlači brojne ulične dilere koji zauzvrat uzrokuju kriminal i nesigurnost – stoji u gradskoj političkoj izjavi. Najviše je problem noću jer je katkad atmosfera ‘vrlo mračna’, a već je od prije zabranjeno ispijanje alkohola na ulicama De Wallena.
Ova mjera zahvatit će i prostitutke iz Crvenih četvrti. One bi sa svojim poslom, od 1. travnja trebale završavati u 3 sata ujutro, umjesto do 6 kako je bilo dosad.

Pročitajte još

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1687. Umro vjerski pisac i pjesnik Bernard Đurđević

Dulist

Korisni savjeti veterinarke Sunčice Oštrić: Kako pomoći psima tijekom vrućina!?

Maris Guca