Aktualno

Veleposlanik Velike Britanije posjetio Gimnaziju Dubrovnik

gimnazija veleposlanik 1

Veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Andrew Dalgleish, posjetio je u utorak Gimnaziju Dubrovnik.

Veleposlanik se sastao s ravnateljicom prof. Katarinom Tolja i profesorima engleskog jezika Nikicom Anić i Davorom Lilićem te je proveo dva sata u druženju s gimnazijalcima. Naime, u okviru programa upoznavanja Republike Hrvatske, veleposlanik g. Andrew Dalgleish posjetio je Dubrovnik 19. i 20. ožujka. U sklopu svog programa posjetio je Gimnaziju Dubrovnik te se upoznao s bogatim programom dodatnih aktivnosti koje Gimnazija Dubrovnik provodi. Gimnazijalci su se predstavili na zavidnom engleskom jeziku govoreći o svojim iskustvima sudjelovanja u studijsko-edukativnom programu Upoznajmo London kojeg Gimnazija Dubrovnik provodi već petu godinu i bogatoj tradiciji koju ova škola ima u poučavanju britanske povijesti, geografskog položaja i kulture.

Tom prilikom prikazan je i kratki film kojeg su gimnazijalci snimili na jednom od tih putovanja, a učenice koji su proteklih godina sudjelovali u ovom programu, Laura Marić i Romana Kneževi ispričale su svoja pozitivna i edukativna iskustva ovakvog načina poučavanja. Učenici su za veleposlanika izveli i kratki igrokaz na engleskom jeziku Male ćakule dubrovačkih velikana posvećen Marinu Držiću i Ruđeru Boškoviću s kojim su još jednom oduševili sve prisutne.

Tijekom posjeta školi veleposlanik je održao kraće predavanje na temu Zanimanje veleposlanik i Povijesna perspektiva Brexita te rado odgovarao na brojna pitanja gimnazijalaca o tome zašto je došlo do Brexita i koje je puno značenje njegove implementacije. Ova tema iznimno je zanimala učenike Gimnazije Dubrovnik. Veleposlanik je također informirao gimnazijalce o otvorenom natječaju na stranicama britanskog veleposlanstva Become an Ambassador for a Day and stand up for Gender Equality koji je otvoren do 8. travnja, a organiziran je pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i britanskog veleposlanstva te napomenuo kako bi volio da baš netko od njih bude pobjednik ovog zanimljivog natječaja te osvoji nagradu i postane veleposlanik na jedan dan.

Pročitajte još

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

PLANOVI EU Mađarima lokomotive, Slovencima željeznice, nama poboljšanje zaštitne ograde na autocesti

Dulist