Aktualno

VEDRAN LJUBENKO Samo me glazba zanima pa nemam previše planova osim nje

Vedran Ljubenko Sta Ce Oni

Vedran Ljubenko ima novi singl, spot, ali i – bend! S novim bendom ‘Šta će oni’, kojeg je oformio u karanteni, priprema album koji izlazi u svibnju. No, prije najavnih singlova, odlučili su za Dan žena poslati čestitke u obliku pjesme i spota ‘Ona ne treba pomoć’. Ova pjesma, navodi se, nije napravljena da bude pjesma, a video nije snimljen da bude spot. Pjesma nije podilazeći lov na tantijeme, a spot nije kolekcija poznatih Instagram profila za prikupljanje lajkova.
— Mi u bendu smo veliki obožavatelji svih ljudi koji ne dopuštaju da ih društvene margine – stvarne ili zami-šljene – pokolebaju u ostvarenju vlastitih ciljeva. Pametne, marljive i ambiciozne žene su jedna od skupina koja se prečesto marginalizira na temelju potpuno nesuvislih predrasuda pa smo im odlučili odati počast na jedini način kojeg poznajemo – glazbom. Ne sumnjamo da će se u pjesmi pronaći svi koji do svojih snova plivaju uzvodno, poručujemo im da ne odustaju jer se pametan i kvalitetan rad isplati u 100 posto sluča-jeva – navodi za DuList Vedran Ljubenko.

Logičan nastavak solo karijere
Mladi dubrovački glazbenik, poznat po nastupima u glazbenim emisijama ‘The Voice’ i ‘A strana’ ističe kako je projekt ‘vedran ljubenko & šta će oni’ nastao u suradnji s ‘VRH produkcija’, produkcijskom kućom koja zajedno s njime potpisuju sve pjesme na albumu.

— Radi se o mladoj i genijalnoj ekipi koja se bavi autorskim radom, produkcijom, marketingom i izdavačkim aktivnostima uz izvrsnu video produkciju. Sve to nam omogućuje da budemo potpuno neovisni i djelujemo bez ikakvih ograničenja uz nekoliko stalnih suradnika – objašnjava Ljubenko te navodi kako je ovaj projekt za njega logičan nastavak solo karijere.

— Vidjet ćemo što će budućnost, vri-jeme i obaveze donijeti, ali nije mi u konačnici toliko važno ime pod kojim stvaram, dok god imam priliku raditi jedino što volim i želim svaki dan – ističe Ljubenko.

O albumu
Svoj prvi debitantski album ‘Kad je vedro nije oblačno’ objavio je prošle godine, a njegov novi album ‘Ja sam…’ izlazi uskoro, u svibnju.

-Album se bavi pitanjem vrijednosti pojedinca u vremenu u kojem se vrijednosti mijenjaju iz dana u dan, dok nas tehnologija čini sve više onim što zapravo jesmo, slojevima neugode u rađanju onog sebe koji želimo biti i kojeg želimo da ostali vide, ali najviše činjenici da tome treba ozbiljno pristupiti jer vrijeme ne poštuje naše nedoumice. Album u cijelosti potpisuje kolektiv ‘vedran ljubenko & šta će oni’, dakle, ja i VRH produkcija. Glazbeni stilovi su toliko šaroliki, da u jednoj pjesmi prođemo sve što se danas na hrvatskoj sceni može čuti kao humoristični osvrt na ono što bi velike izdavačke kuće htjele da mi mlađi glazbenici budemo – navodi Ljubenko. A kad smo ga pitali koji su mu daljnji planovi u budućnosti, rekao je: ‘Još jedan album!’.

— Samo me glazba zanima pa nemam previše planova osim nje – planiram izdati još jedan album do kraja godine, kreativni dio je već pri kraju i ovog ljeta ćemo početi sa snimanjem ako bude sve u redu. Kolege iz benda su jako aktivne sa svim projektima u VRH produkciji, po 15 sati dnevno su u studiju i na terenu pa sam prilično siguran da ih ništa neće zaustaviti u dizanju revolucije na sceni uz pomoć mladih potencijala koje imaju na raspolaganju – istaknuo je Ljubenko i dodao: ‘Puno toga se sprema, nemamo vremena’.


KORONAKRIZA
Najbolja najgora stvar
— Korona kriza je izvukla iz mene ono najbolje u biološkom smislu, a to je osjećaj svijesti da nam sve ono što imamo može iskliznuti kroz prste u sekundi i da trebam požuriti ako želim napraviti sve ono što želim. Moglo bi se reći da je to najbolja najgora stvar koja mi se mogla dogoditi, a nadam se da su i kolege sa scene više vremena provele okruženi instrumentima i kreativnošću nego žalbama i nega-tivnošću – rekao je Ljubenko.

Članak objavljen u tiskanom izdanju DuLista 10. ožujka 2021.

Pročitajte još

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist