Sport

Večeras u Rijeci sudar vaterpolskih titana!

jug mladost109

Derbi 6. kola Triglav Jadranske vaterpolske lige na rasprodanom bazenu na riječkoj Kantridi večeras igraju dvije trenutno najjače momčadi u svijetu, Primorje EB i Jug CO.

Primorje se za ovu sezonu iznimno pojačalo i to s gotovo bezobraznim, ali legitimnim potezom, kupovine igrača iz redova izravnog konkurenta. Na Kantridu su tako iz Juga stigli Vićan i Obradović, a iz Recca Sandro Sukno. Kupili su tako barem dijelić onoga o čemu su u proteklima sezonama mogli samo sanjati – pobjednički mentalitet, koji Jugaše krasi godinama.

Ipak, Jug ove godine nije ostao bez odgovora na izazov iz Primorja. Vratio se najbolji igrač na svijetu u 2012. godini Miho Bošković, dovedeni su Aleksandar Ivović i Tony Azevedo, vaterpolski asevi svjetskog kalibra. Neki kažu, po imenima najjača momčad posljednjih desetljeća.

Praznik vaterpola u Rijeci i utakmica koja bi konačno mogla dati odgovor na mnoga pitanja o usporedbama ovih dviju megamomčadi igrat će se uz izravan televizijski prijenos (Sportska televizija, 20.30).

Pročitajte još

Gradonačelnik čestitao kadetima Vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranje

Dulist

PRVA MEDALJA NA OI Miran Maričić ‘opucao’ broncu

Dulist

Kadeti Juga osvojili broncu na Kupu Hrvatske

Dulist