Kultura

VEČERAS Najbolja hrvatska pijanistica i kanadski dirigent s DSO-om

filjak munroe dso

Jedna od najdarovitijih hrvatskih pijanistica mlađe generacije, a svakako i jedna od najpoznatijih u svijetu, Martina Filjak, nastupit će s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom večeras u sklopu MGF Dubrovnik u pozno ljeto, dok će koncertom ravnati Charles Olivieri-Munroe.

Koncert će se održati u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.

Martina Filjak dobitnica je brojnih nagrada na prestižnim međunarodnim natjecanjima, poput prve nagrade na pijanističkom natjecanju u Clevelandu, a nastupila je u najljepšim koncertnim dvoranama poput Musikvereina, Carnegie Halla, Konzerthausa u Berlinu. Inozemni mediji pišu o njenoj ‘karizmatičnoj osobnosti’ i ‘magnetskom scenskom prisustvu’.

U Hrvatskoj je nagrađivana nagradom „Milka Trnina“, državnom nagradom ‘Vladimir Nazor’ ‘Orlandom’ za nastup na Dubrovačkim ljetnim igrama… Na koncertu će izvesti Koncert za klavir i orkestar u a molu R. Schumanna, a u drugom dijelu koncerta publika će imati priliku čuti Mendelssohnovu uvertiru Hebridi (Fingalova spilja) i Beethovenovu Simfoniju br. 8 u F duru.

Kanadski dirigent Charles Olivieri-Munroe umjetnički je ravnatelj i šef dirigent Krakovske filharmonije. Trenutno obnaša dužnost šefa dirigenta Južno-vestfalske filharmonije u Njemačkoj te počasnog šefa dirigenta Sjeverno-češke filharmonije. Redovno nastupa s najprestižnijim orkestrima diljem svijeta kao što su Izraelska filharmonija, Simfonijska filharmonija Toronta Simfonijski orkestar Sydneya i brojnim drugima.

Ulaznice se mogu kupiti online putem web stranice DSO-a www.dso.hr, u uredima DSO-a od 9 do 14 sati, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka, u kulturno-info centru Luža te na ulazu jedan sat prije početka koncerta. Za sve ostale informacije kontaktirati broj 099 221 1585.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Ovacije za Hamleta u Parku Gradac

Dulist

Tribina o dubrovačkoj ambijentalnosti: Prošlost i sadašnjost

Dulist

Brass & Percussion septet DSO-a na Osječkom ljetu kulture

Dulist