Kultura

Večer u ritmu gipsy swinga na taraci Revelina

Revelin taraca 210813

U sklopu glazbenog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara gitaristi Mozes Rosenberg i Mate Matišić te kontrabasist Jurica Štelma nastupit će s „Gypsy Swing“ programom u petak, 23. kolovoza u 21:30 sati na taraci tvrđave Revelin.

U svijetu glazbe već godinama ustoličen stilski pojam gipsy jazz ili gipsy swing potječe još iz vremena legendarnog francuskog sastava Hot Club de France iz tridesetih godina prošlog stoljeća, u kojem je posebno mjesto zauzimao legendarni romski gitarist Django Reinhardt. Danas se Mozes Rosenberg smatra jednim od najutjecajnijih nositelja gypsy stila u svijetu jazz glazbe te dostojnim nasljednikom Djanga Reinhardta. Nastupa uz starijeg brata Stochela Rosenberga u sastavu Rosenberg Trio kao i sa svjetski poznatima Paco de Luciom i Joe Zawinulom.

Na Dubrovačkim ljetnim igrama na koncertu pod pokroviteljstvom Siemensa nastupit će uz najznačajnije gipsy jazz glazbenike na našim prostorima, s virtuozom na kontrabasu Juricom Štelmom, te s Matom Matišićem, članom sastava značajnog imena Hot Club Zagreb,  također i dramskim piscem, scenaristom, multiinstrumentalistom i skladateljem koji će ovdje nastupiti na gitari. Trio će u prekrasnom ambijentu na taraci tvrđave Revelin zaokružiti jazz program ovogodišnjih Igara te festivalskoj publici predstaviti zavodljivu gipsy swing glazbu.

Pročitajte još

Otvorena izložba dubrovačkih umjetnika “Slatki i grki Vojnovićev fundus”

Dulist

MILJENICI PUBLIKE VEČERAS U DVORU Ansambl Antiphonus i gitarist Petrit Çeku

Dulist

[FOTOGALERIJA] Ovacije za Hamleta u Parku Gradac

Dulist