AktualnoDuList PROMO

VEČER KAVIJARA I VINA U FRATELLOSU: Chefovi Mario Mihelj i Zvonimir Luburić udružuju snage u ekskluzivnoj gastronomiji

collage fratellos

Sutra, 13. lipnja s početkom u 19 sati, Fratellos bar i restoran u Dubrovniku pretvara se u mjesto vrhunske gastronomije. Pred publikom željnom nečeg drugačijeg i luksuznijeg, iskusni chefovi Mario Mihelj, poznat široj javnosti po nastupu u Masterchefu, i domaćin Zvonimir Luburić, zajedno s bratom Tomislavom spiritus movens Fratellosa, predstavit će večer posvećenu kavijaru – kraljevskoj deliciji koja rijetko dolazi na dubrovačke stolove.

-Najcjenjeniji biser mora i jedna od najluksuznijih namirnica na svijetu u Dubrovniku se gotovo uopće ne koristi. Želja nam je predstaviti kavijar našim gostima i bar malo doprinijeti promjeni postavki ugostiteljstva u ovom gradu. Dubrovnik to zaslužuje. Mi smo oduvijek željeli biti drugačiji – i s konceptom, i s ponudom, i s doživljajem – kaže Tomislav Luburić, jedan od braće koji stoji iza ove ambiciozne gastro priče.

fratellos7

Fratellos je započeo kao prvi prosecco bar u Dubrovniku i okolici, a zatim se nadogradio u cjeloviti restoran s vizijom koja se ne uklapa u očekivanja – već ih mijenja. Hrabro i promišljeno, braća Luburić uvode nove standarde, a ova večer samo je još jedan korak u tom smjeru.

Jelovnik u znaku mora i luksuza
Gosti će tijekom večeri uživati u pomno osmišljenom meniju, u kojem svaki slijed priča priču o moru, teksturi, profinjenosti i sezonskoj inspiraciji. Glavna zvijezda večeri je kavijar House of Caviar and Fine Foods, s obiteljske farme jesetre iz srca Perzije, poznate po održivoj proizvodnji i izvanrednoj kvaliteti.
-House of Caviar ima široku paletu kavijara, a mi smo za ovu priliku odabrali ono najbolje.

Njihov kavijar je kremast, svjež i nosi onaj specifičan mineralni otisak mora. Svako jelo na meniju oplemenjeno je upravo tom notom koja podiže cijeli pjat – kaže Luburić.

Večer počinje sa svježom kamenicom i emulzijom mediteranskog bilja, uz nezaobilazno maslinovo ulje, agrume i prvu dozu kavijara. Slijede špageti od sipe na kremi od cvjetače i limete s dodatkom morskih šparoga, čija slanost i struktura savršeno prate kavijar. Desert dolazi kao iznenađenje – elegantan i profinjen: Tarte tatin s jabukama i tonkom te Millefoglie s pireom od jabuka, gdje čak i slatki elementi nose podton ove morske delicije.

fratellos ruke

Uparivanje s vinima Royal Hill Estate
Svaki slijed prati posebno odabrano vino iz nagrađivane vinarije Royal Hill Estate, koja posljednjih godina oduševljava i struku i publiku.
-Royal Hill je danas jedna od najbolje ocijenjenih vinarija u Hrvatskoj. Rade s modernom tehnologijom i svjetski priznatim metodama, a gotovo sva vina su im višestruko nagrađivana zlatom. Kad imate takvu kvalitetu, spajanje s kavijarom je jednostavno prirodan izbor.

Htjeli smo spojiti najbolje iz mora s najboljim iz vinograda – to je srž cijelog koncepta večeri – ističe Luburić.

Suradnja dvojice chefova s jasnom vizijom
Zvonimir i Mario brzo su kliknuli – kao ljudi, kao kuhari i kao zaljubljenici u namirnicu.
-U ovom poslu istinski štovatelji dobre namirnice i zanata jako se brzo prepoznaju. Tako smo i mi s Mariom. Suradnja je bila spontana i prirodna – vrlo brzo smo dogovorili koncept, izabrali namirnice i podijelili ideje. Volimo sezonsko, volimo jednostavno, volimo kad jelo ima svoju glavnu zvijezdu. Ovaj put – to je kavijar. – ističe Luburić.

Doživljaj iznad večere
Ono što večer u Fratellosu čini posebnom nije samo ekskluzivna hrana i vrhunska vina, već i doživljaj. Gosti neće samo jesti – oni će sudjelovati. Chefovi će osobno predstaviti svaki slijed, približiti filozofiju iza jela, predstaviti vino i ispričati priču o kavijaru, uz komunikaciju i interakciju s gostima.

Luburic obitelj

-Ne radimo ovo da bismo pokazali što znamo, nego da bismo podijelili ono što volimo. Hrana je naš jezik – i večeri poput ove omogućuju pravi razgovor s gostima – zaključuje Luburić.

Broj mjesta je ograničen, a interes velik. Imate još samo danas i sutra da osigurajte svoje mjesto na večeri u Fratellosa koja se ne propušta.

📍 Fratellos bar & restoran, Dubrovnik
🗓️ Petak, 13. lipnja u 19:00 sati
📞 Rezervacije: +385 91 251 6881
📩 Email: booking@fratellos.eu

fratellos1

Pročitajte još

NEMA INTERESA Maturanti zaobišli niz studija, na jednom čak 60 mjesta ostalo prazno!

Dulist

GDJE JE KRAJ NEODGOVORNIM VOZAČIMA? Rizično prestiže preko pune crte prevelikom brzinom

Dulist

DIVNA GESTA Marijanu Kohn iznenadili kolege u bolnici nakon nastupa na Marko Polo Festu

Dulist