Sport

VATERPOLO Hrvatska se nada novoj pobjedi protiv Crne Gore

Hrvatska vaterpolo reprezentacija

Hrvatski vaterpolski reprezetativci započeli su ove subote dvodnevne pripreme u Rijeci uoči vrlo važne i teške utamice protiv starog rivala Crne Gore.

Četrnaest reprezentativaca nada se trećoj uzastopnoj pobjedi u ovosezonskoj FINA Svjetskoj ligi. Pobjednik lige direktno će se plasirati na Olimpijske igre u Riju. Utakmica protiv Crne Gore igra se u ponedjeljak, 29. prosinca u 16.45 sati, a ulaz na bazen Kantrida besplatan je za sve posjetitelje.

– Zdravstveni bilten reprezentacije je dobar. Za Paula Obradovića još ne znamo da li će biti u sastavu, no procjenit ćemo prije same utakmice. U Rijeku je pozvano 14 igrača pa ćemo u dogovoru s liječničkom službom posljednje nedoumice oko Paula dogovoriti neposredno prije same utakmice! – izjavio je izbornik Hrvatske Ivica Tucak i dodao:

– Utakmicu ćemo dočekati potpuno spremni. Bilo kakvo opuštanje protiv protivnika koji se zove Crna Gora ne dolazi u obzir. Ovu utakmicu moramo maksimalno dobro odraditi!

Nakon pobjeda protiv Turske i Francuske, hrvatska vaterpolska reprezentacija vodeća je u grupi C. Pobjedom protiv Crne Gore imala bi velike šanse za odlazak na finalni turnir koji se igra u Italiji, a pobjednik ovogodišnje Svjetske lige izravno će se plasirati na Olimpijske igre 2016. u Riju. U grupi C Barakude se bore s Crnom Gorom, Italijom, Turskom i Francuskom.

– Do sada smo ostvarili dvije pobjede u FINA Svjetskoj ligi. U utakmici protiv Crne Gore idemo na pobjedu i tako ćemo se postaviti od prve minute. Ako pobjedimo u ponedjeljak na dobrom smo putu da ostvarimo plasman u završnicu. Bilo bi dobro da ostvarimo odlazak u Rio preko FINA Svjetske lige. No, idemo utakmicu po utakmicu! – izjavio je kapetan Josip Pavić.

U Rijeku su za Hrvatsku pozvani: Josip Pavić, Marko Bijač, Nikša Dobud, Luka Lončar, Ivan Buljubašić, Andro Bušlje, Damir Burić, Maro Joković, Miho Bošković, Paulo Obradović, Ante Vukičević, Sandro Sukno, Petar Muslim i Luka Bukić.

Foto: Roni Brmalj

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist