Kultura

Valentinovo u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

"Proljetno cvijeće" Rašica

Dan zaljubljenih obilježit će i Umjetnička galerija Dubrovnik.

– Izvedite svoje bolje polovice u Umjetničku galeriju Dubrovnik, Galeriju Dulčić Masle Pulitika ili pak Atelijer Pulitiku te uz čašicu šampanjca uživajte u našim zanimljivim izložbama – poručuju iz Umjetničke galerije Dubrovnik.

U Umjetničkoj galeriji pogledajte izložbu ‘Ni jedan dan bez linije’ Marka Rašice, autorice Sanje Žaja Vrbica. Izloženo je oko 130 djela iz hrvatskih i inozemnih muzeja, te sakralnih zbirki iz privatnog vlasništva. U prošloj, 2013. godini obilježila se 130. obljetnica slikareva rođenja i 50. godišnjica smrti.

U Galeriji Dulčić Masle Pulitika čekaju Vas dvije žene. Radi se o izložbi ‘Sestre Bukovac’, autorice Rozane Vojvoda. Jelica Bukovac Radosavljević i Ivanka Bukovac Javorsky, kćeri su slavnoga Vlaha Bukovca. Predstavljena su njihova djela koja se čuvaju u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, Kući Bukovac u Cavtatu i privatnim zbirkama u Dubrovniku, Cavtatu i Zagrebu.

U Atelijeru Pulitika, uz rekreirani slikarev prostor ateljea s originalnim predmetima i slikama, još je u tijeku dio izložbe ‘Susret kistom’ slikara Leona Zakrajšeka, čija je autorica Vesna Delić Gozze. Akrilci, koje tamo možete pogledati, nastali su u posljednje tri godine, a inspirirani su nasljeđem tradicionalne japanske umjetnosti.

– Provedite Valentinovo s čak četiri velika umjetnika na naše tri lokacije, neka Vam ovo Valentinovo, osim u znaku ljubavi, bude i u znaku umjetnosti – poručuju iz UGD.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist