Jučer se u prostorima DEŠE u Lazaretima održala radionica izrade Mljetskih makarula koju je vodila Jany Hansal.
-Ovo skromno jelo mog otoka, malo poznato čak i u gradu, izazvalo je veliko zanimanje. Mljetski makaruli se spominju i u hrvatskoj književnosti opata Ignjata Đurđevića i to daleke 1725. godine, pa mi je bilo osobito drago upoznati naše sugrađane i sugrađanke s delicijom otoka Mljeta. Sve radionice koje ovih dana provodimo u Deši su u čast našeg parca Svetog Vlaha. Živio Sveti Vlaho!!! – poručila je Hansal.
Upravo je u tijeku gastro radionica ‘Izradi pastu, oblikuj po svom te je začini u čast Parcu’ koju vodi Mirna Sentić. Tu polaznici uče kako napraviti makarule, fuže, mašnice i pljukance ali i kuha se tradicionalni umak za šporke makarule kao i domaći pesto.
Sutra, u četvrtak, od 10 do 12 sati, na rasporedu je radionica izrade hrostula koju će voditi Antonia Medo.
Foto: DEŠA/Facebook