Grad

Usred Solituda niknulo sumnjivo okupljalište?! Policija: Pojačano ćemo obilaziti područje

Naslovna Solitudo

Mirna oaza poluotoka Babin kuk, naselje Solitudo koje je buknulo u proteklom desetljeću, danas je mjesto zgrada, poslovnih prostora i – lokacija za sastanak ‘sumnjivih’ radnji. Naime, tragom naših čitatelja koji su nas upozorili na veliki problem usred bivšeg Vrtlarovog rasadnika, krenuli smo napraviti fotoreportažu i ostali osupnuti jednim ‘mjestom za druženje’. Čini se kako se usred ex. rasadnika stvorio pravi mali centar za druženje na krivi način. Boce, smeće, grafiti koji veličaju fašističke povijesne ideje i ostaci nekih drugih radnji koje su autori (pogrešno) opisali kao ‘rooling station’ govore nam kako se Solitudo pretvorilo u lokaciju za – narkomaniju. Uz to, ovaj ‘Trainspotting’ nalazi se na azbestnim pločama, pa se društvo koje se tu okuplja još i dodatno truje…

Poruka je jasna – izrugivanje i prljavština
Kako su nas upozorili stanovnici ovog dijela grada, situacija ovog okupljališta prijavljena je i svim nadležnim institucijama. Iako u tiskano izdanje našeg tjednika nije stigao odgovor svih nadležnih službi, naknadno smo dobili odgovor iz Policije.

– Obavještavamo Vas da ova Policijska uprava, do sada, nije imala saznanja o okupljanjima u Solitudu. Slijedom dostavljenog upita u narednom vremenu policija će pojačano obilaziti navedeno područje, a ukoliko se utvrdi protupravno ponašanje iz nadležnosti policije poduzeti će se odgovarajuće mjere i radnje s ciljem sankcioniranja prekršitelja – istaknuli su nam iz PU Dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist