DuList IN

Uspješno je završen prvi Ponta Lopud Book Bridge

ponta lopud book bridge

Tijekom dva dana književnog događanja Ponta Lopud Bridge-a, okupili su se spisatelji, intelektualci i književni entuzijasti u dinamičnom okruženju, stvarajući prilike za kreativnu interakciju i zajedničko uživanje u književnoj umjetnosti.

Događanje je, kroz bogat i pažljivo osmišljen program, ponudio sudionicima priliku za inspirativne razgovore, nova poznanstva te duboko promišljanje o suvremenoj književnosti i njenom mjestu u današnjem svijetu.

Prvo izdanje Book Bridgea oduševilo je sudionike i posjetitelje, a Lopud se još jednom dokazao kao idealno mjesto za stvaranje kreativnih susreta. Ovaj novitet na kulturnoj sceni pokazao je izniman potencijal da se razvije u nezaobilazni događaj za ljubitelje pisane riječi i literarne stvaratelje.

-Palo mi je na pamet kako je naziv festivala savršen. Otok, sa svojom nevjerojatnom prirodnom ljepotom i jednako sretnim nedostatkom komercijalnih iskušenja, u kombinaciji s izuzetno impresivnim programom govornika, osigurao je da su doista izgrađeni mnogi mostovi! Govorim o neprocjenjivim mostovima između čitatelja i pisaca, između nacija i kultura, između pjesnika, pisaca i članova akademske zajednice. Pisanje je vrlo usamljen zanat, a činjenica da smo svi bili potaknuti da uživamo u međusobnom društvu, ne samo tijekom radnih sesija, već i uz hranu i piće, mislim da je bila ključna za zajedništvo koje se brzo razvilo. Mnogi od nas će se, bez sumnje, u godinama koje dolaze povezivati kao prijatelji, pa čak i suradnici – rekla je spisateljica i sudionica događanja Cauvery Madhavan.

Banner 300x250 DU 1

Program događanja, kojem su prisustvovali istaknuti književni autori iz Hrvatske, regije, ostatka Europe i svijeta uključivao je niz dojmljivih razgovora sa spisateljima, radionica te panel diskusija koje su istraživale suvremene književne trendove, važnost pisane riječi u digitalnom dobu te ulogu književnosti u promicanju društvene svijesti. Uz interes posjetitelja i pozitivan odjek u književnim krugovima, događanje je uspjelo u svojoj misiji – stvoriti most između raznih književnih tradicija i vrsta, omogućiti stvarateljima da međusobno dijele iskustva i izazove, ali i omogućiti publici da dublje zaviri u svijet književnosti kroz razgovore i diskusije o knjigama, idejama i kreativnim procesima. Uz bogat književni program, subotnja večer dodatno je obogaćena glazbenim dijelom, koncertom renomiranog skladatelja scenske glazbe i polaznika Rezidencije za umjetnike Zaklade Lopud Draška Adžića, koji je svojim nastupom nadopunio atmosferu događanja, pružajući posjetiteljima jedinstveno iskustvo koje je spojilo književnost i glazbu u potpuni sklad.

-Kao netko tko je sudjelovao kao dio publike, svjedočila sam i uživala u pravom uvažavanju sadržaja, praktičnog rada i razmjene znanja unutar grupe. Otvorena i prijateljska atmosfera, inspirativni profesionalci i tvorci svjetova pisanih riječi, naše zajedničke i novorazmijenjene impresije… Kakva sjajna ideja, još bolja u svojoj realizaciji – istaknula je posjetiteljica događanja i članica lokalne zajednice Maja Pirolić, čije je priznanje od posebne važnosti za Ponta Lopud kreativnu platformu.

Pročitajte još

BOGAT PROGRAM GOOD FOOD FESTIVALA Večere, edukativne radionice, vinokušnje…

Dulist

NOVI KRUZER U DUBROVNIKU Queen Anne uplovila u Gruž

Dulist

[FOTO] LAPAD RUN Pogledajte tko je sve trčao

Dulist.hr