Sport

USPJESI JUDO KLUBOVA Tko se doma vraća s medaljom?

judo klub zupa

Dubrovački judo klubovi u Dubrovnik se vraćaju s brojnim medaljama s dva natjecanja – u Zagrebu i Mostaru.

Judaši dubrovačkog „Ura Nagea“ vratili su se s osvojenih devet odličja s 5. međunarodnog judo turnira “Borsa Open” koji je okupio 900 natjecatelja iz 12 zemalja (Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Rumunjske, Bugarske, Italije, Nizozemske, Švedske, Slovenije, Mađarske i Bosne i Hercegovine).

– U Mostaru smo nastupili s judašima u mlađim uzrastima koji su ovog ljeta dobro radili i puno trenirali, što se vidjelo i na ovom natjecanju. Vidljivo je kako izrasta nova uspješna generacija našeg kluba, ali pred nama je još puno rada i učenja juda, kao i nastupi na predstojećim turnirima od kojih je prvi u Vinkovcima krajem listopada – kazao je Maro Đapić, trener i predsjednik Judo kluba Ura Nage, ističući kako je jako zadovoljan prvi ovosezonskim turnirom.

Ukupno su judaši Ura Nagea osvojili 9 odličja i niz dobrih plasmana. Srebro su osvojili: Fran Garvan (-46 kg), Maurcio Bratičević (-38 kg) i Leo Kužnin (-25 kg), dok su bronce izborili: Fran Kužnin (-34 kg) u dva uzrasta, Leo Kužnin (-27 kg) u starijem uzrastu, Maro Šimunović (-50 kg), Kristijan Konjevod (-42 kg) i Leon Konjevod (-46 kg). Peta mjesta su izborili: Orlando Bratičević (-28 kg), Luka Nagy (-31 kg), Andro Režić (-34 kg), Roko Šutalo (-42 kg), Maro Ristić (-46 kg) i Gabriel Giljača (+50 kg). Još su u Mostaru nastupili Šime Šimunović, Leon Krile, Nikša Ivanković i Ivan Lale, koji nis u uspjeli doći u borbe za odličja.

Na istom natjecanju borilo se i sedam članova judo kluba Dubrovnik 1966 osvojivši ukupno 6 medalja od čega 4 zlata, 1 srebro i 1 broncu.
Zlato su osvojili Marko Vareškić (-50) i Josip Bulić (-60) u uzrastu do 14 godina te Ardian Sufaj (-90) u dva uzrasta – mlađi kadeti te kadeti. Srebro je uzela Paula Belemčić (-57) uzrast do 14 godina, dok se s broncom doma vraća Andrej Konjevod (-66) u uzrastu kadeta. Do medalja na ovom natjecanju nisu uspjeli doći Ivo Savinović i Pavo Matana.

JK Dubrovnik 1966 nastupio je i na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore. U kategoriji do 73 kilograma nastupio je Paulo Buterin, aktualni juniorski prvak Hrvatske i Mara Lonza, juniorska viceprvakinja Hrvatske u kategoriji do 78 kilograma.
Oboje su zaustavljeni na korak do medalje te tako osvojili peta mjesta.
– Nakon ovih uspjeha mlađe natjecatelje sljedeći tjedan očekuje turnir Josip Potnek u Osijeku. Dok seniore za dva tjedna očekuje Međunarodni Judo Kup Dubrovnik koji se tradicionalni održava u Dubrovniku 18. i 19. listopada u Sportskoj dvorani Gospino polje u organizaciji Judo kluba Dubrovnik 1966. Stjepo Roko brani zlato sa prošlogodišnjeg Kupa Dubrovnika – ističu iz JK Dubrovnik 1966.

Na turniru u Mostaru nastupili su i članovi Judo kluba Dubrovnik. Na natjecanju je nastupilo 6 natjecatelja, a osvojene su 3 srebrne i 1 brončana medalja. Josip Šimunović osvojio je 2. mjesto u kategoriji do 90 kg u uzrastu juniora, dok je Antonio Đerek osvojio 2. mjesto u uzrastu kadeta do 90 kg. U uzrastu mlađih kadeta srebrom se okitio Ante Raguž u kategoriji do 66 kg dok je Lujo Domaćin osvojio brončano odličje u kategoriji +73kg. Još su nastupili Davor Obrvan i Ivan Hrnić.

Uz dubrovačke klubove, u Mostaru je nastupilo i 15 članova Judo kluba Župa dubrovačka. Iva Oberan uzela je zlato u uzrastu kadetkinja i juniorki. Srebrnu medalju osvojile su Matea Knego, u uzrastu juniorki, Petrunjela Pavić u uzrastu ml. kadetkinja, Lena Galjuf u uzrastu ml. kadetkinja te Nika Viđen u uzrastu djevojčica. Matea Knego osvojila je i broncu u uzrastu kadetkinja, dok su broncu osvojile i Laura Žutac jesto u uzrastu ml. kadetkinja, te Barbara Žutac i Lucija Vučićević u uzrastu djevojčica. Srebro su u uzrastu dječaka osvojili Blago Krtalić i Maro Pavić, dok su treće mjesto zauzeli Marino Oberan također u uzrastu dječaka, te Peri Adrian Puljić u uzrastu kadeta.

Iva Oberan, aktualna prvakinja Hrvatske, zbog osvojene dvije zlatne medalje u obje uzrasne kategorije i zbog sjajnih borbi u kojima je dominirala, proglašena je najboljom natjecateljicom turnira. Ovo je još jedno u nizu priznanja za njezine uspjehe u posljednje vrijeme.

 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ ČESTITAO JUGAŠIMA Hvala još jednom što nas činite ponosnima

Dulist

Ministarstvo: Hrvatski vaterpolisti neće igrati u Kotoru dok bazen nosi ime zapovjednika straže logora Morinj

Dulist

NEMA KVALIFIKACIJA Prijave za Divlju ligu do 3. kolovoza

Dulist