Sport

USPJEH NEPTUNAŠA Kukuljica i Đivanović u juniorskoj reprezentaciji

kukuljica djivanovic veslanje

Veslači VK Neptuna Pero Kukuljica i Vlaho Đivanović uvršteni su u hrvatsku juniorsku veslačku reprezentaciju za sezonu 2018.

Podsjetimo, Kukuljica i Đivanović višestruki su prvaci Hrvatske u veslanju u disciplini ‘dvojca na pariće’: 2013. godine kao kadeti B, 2015. kao kadeti A, a 2017. kao juniori B. To je prepoznao izbornik veslačke reprezentacije Darko Mikšić te ih uvrstio u juniorski sastav.

Kukuljica i Đivanović stoga u subotu 25. studenog odlaze na pripreme reprezentacije u Skradin, gdje će se s ostalim veslačima pripremati na sedmodnevnim pripremama, kao uvertira za nadolazeće regate u 2018. godini: Zagreb, Bled, Munchen, Trakai itd. U skradinskom zaljevu radit će se dvaput dnevno na moru, uveslavajući najbolje kombinacije i posade, a sve pod kontrolom izbornika.

-Ovo je ujedno i velika nagrada njihovom treneru Pavu Bečiću i prof. dr. Mladenu Marinoviću, koji uspješno već godinama pripremaju veslače Neptuna, a jedan od najvećih uspjeha je i brončana medalja na Europskom juniorskom prvenstvu 2013. godine našeg Mateja Metkovića – ističu iz VK Neptuna.

‘Dvojac na pariće’ je ujedno najsjajnija disciplina hrvatskog veslanja, koju su zlatom ovjekovječila naša dva najbolja veslača Damir i Valent Sinković 2016. godine na Olimpijskim igrama u Riu.

U Veslačkom klubu Neptun, osim velikog zadovoljstva ovim rezultatima, ubrzano rade i na prikupljanju financijskih sredstava i sponzorstva za kupnju dva nova veslačka broda – skifa, kako bi Kukuljica i Đivanović mogli kvalitetno odraditi zimski dio priprema, a jedan novi brod marke Filippi – Italia, košta deset tisuća eura. U nadi da će se prikupiti potrebna sredstva, Neptunaši sa zadovoljstvom očekuju početak nove veslačke sezone.

Pročitajte još

Vlaho Pavlić Hrvatsku doveo do pobjede nad Crnom Gorom

Dulist

Lea Deranja nastavlja nizati odlične rezultate!

Dulist

EP U VATERPOLU DO 19 GODINA Hrvatska svladala Španjolsku

Dulist