DuList PROMO

[USKRS NA PJATU] VERANDA Mjesto tradicije i obiteljskih uspomena

Veranda II 189

Uskrs kod naših domaćina podrazumijeva pun stol najmilijih, veselje, smijeh, obilje ljubavi i jako puno dobre hrane. U njihovoj konobi Veranda u Orašcu i ovaj Uskrs neće biti ništa drugačije. Veranda nije Maja i Mirko godinama s puno ljubavi mjesto koje nudi domaću kuhinju zato što je to popularno – nego zato što njeni vlasnici, Maja, Mirko i Luka drugačije ne žele.

C Veranda II 292

Ovdje sve miriše na djetinjstvo, na nedjeljne ručkove, na Hercegovinu i Dalmaciju. grade priču koja nije samo o hrani, već i o ljudima. Prostor koji su uredili odiše tradicijom – detalji iz obiteljske prošlosti, drveni stolovi s patinom vremena i heklani miljei, slike generacija koje se smiješe sa zidova. Sve je to Veranda – iskreno, toplo i bez suvišnih kompliciranja.

c VERANDA promo

Jede se ono što bi skuhale naše majke i babe, s namirnicama koje su domaće, poznate i sezonske. Gosti brzo postaju dio atmosfere – a često i dio obiteljskog albuma. Uoči Uskrsa, Maja nam je odlučila podijeliti recept koji se lako priprema kod kuće, a nosi sve ono što Uskrs treba imati – mirise, okuse i emociju. Smotano pile je jednostavno, ali posebno jelo koje okuplja oko stola.

Smotano pile

Sastojci

  • Jedno veće pile, cca 2kg
  • Dvije mrkve
  • Tri jaja
  • 100 g kuhane šunke
  • Malo sira ili parmezana
  • Žlica senfa
    Za umak
  • Dvije kocka maslaca
  • 3 dcl Vrhnja za kuhanje
    Prilog
  • 1,5 kg patata
  • Četiri mrkve
  • Dva veća luka
  • Mladi luk

c Veranda 1009

Priprema

Pile s unutarnje strane premažite senfom, posolite i složite šunku, mrkve i jaja po dužini. Dodajte malo naribanog sira tek toliko da sve poveže. Zamotajte pile u mrežu ili učvrstite kuhinjskim koncem – ako nemate, poslužit će i drveni štapići ili čačkalice. Začinite s još malo soli, papra i crvene paprike. Narežite krumpir, mrkvu i luk, začinite i stavite peći zajedno s piletom oko 45 minuta na 180 °C. Na pola pečenja pile okrenite – da ona ljepša strana dođe gore. Za umak otopite maslac, dodajte vrhnje i začine po želji. Prelijte preko pileta pri kraju ili poslužite sa strane. Pospite s mladim lukom. U slast!

c Veranda 1012

Sretne i ukusne blagdane, pune lijepih uspomena želi vam ekipa iz konobe Veranda!

 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

POZOR! Veliki popusti na kućanskim aparatima, keramici, alatima, bojama, rasvjeti, stolariji i puno više!

Dulist.hr

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist