DuList PROMO

[USKRS NA PJATU] VERANDA Mjesto tradicije i obiteljskih uspomena

Veranda II 189

Uskrs kod naših domaćina podrazumijeva pun stol najmilijih, veselje, smijeh, obilje ljubavi i jako puno dobre hrane. U njihovoj konobi Veranda u Orašcu i ovaj Uskrs neće biti ništa drugačije. Veranda nije Maja i Mirko godinama s puno ljubavi mjesto koje nudi domaću kuhinju zato što je to popularno – nego zato što njeni vlasnici, Maja, Mirko i Luka drugačije ne žele.

C Veranda II 292

Ovdje sve miriše na djetinjstvo, na nedjeljne ručkove, na Hercegovinu i Dalmaciju. grade priču koja nije samo o hrani, već i o ljudima. Prostor koji su uredili odiše tradicijom – detalji iz obiteljske prošlosti, drveni stolovi s patinom vremena i heklani miljei, slike generacija koje se smiješe sa zidova. Sve je to Veranda – iskreno, toplo i bez suvišnih kompliciranja.

c VERANDA promo

Jede se ono što bi skuhale naše majke i babe, s namirnicama koje su domaće, poznate i sezonske. Gosti brzo postaju dio atmosfere – a često i dio obiteljskog albuma. Uoči Uskrsa, Maja nam je odlučila podijeliti recept koji se lako priprema kod kuće, a nosi sve ono što Uskrs treba imati – mirise, okuse i emociju. Smotano pile je jednostavno, ali posebno jelo koje okuplja oko stola.

Smotano pile

Sastojci

  • Jedno veće pile, cca 2kg
  • Dvije mrkve
  • Tri jaja
  • 100 g kuhane šunke
  • Malo sira ili parmezana
  • Žlica senfa
    Za umak
  • Dvije kocka maslaca
  • 3 dcl Vrhnja za kuhanje
    Prilog
  • 1,5 kg patata
  • Četiri mrkve
  • Dva veća luka
  • Mladi luk

c Veranda 1009

Priprema

Pile s unutarnje strane premažite senfom, posolite i složite šunku, mrkve i jaja po dužini. Dodajte malo naribanog sira tek toliko da sve poveže. Zamotajte pile u mrežu ili učvrstite kuhinjskim koncem – ako nemate, poslužit će i drveni štapići ili čačkalice. Začinite s još malo soli, papra i crvene paprike. Narežite krumpir, mrkvu i luk, začinite i stavite peći zajedno s piletom oko 45 minuta na 180 °C. Na pola pečenja pile okrenite – da ona ljepša strana dođe gore. Za umak otopite maslac, dodajte vrhnje i začine po želji. Prelijte preko pileta pri kraju ili poslužite sa strane. Pospite s mladim lukom. U slast!

c Veranda 1012

Sretne i ukusne blagdane, pune lijepih uspomena želi vam ekipa iz konobe Veranda!

 

Pročitajte još

[USKRS NA PJATU] Gastro Mare donosi recept za jedan od favorita s menija

Dulist

[USKRS NA PJATU] Janjeći ossobuco ravno iz kuhinje Konavoskih dvora

Dulist

[USKRS NA PJATU] Restoran Maskeron ekskluzivno donosi svoj ‘signature’ recept

Dulist.hr