Aktualno

Paula i Đelo Jr. Jusić pripremaju novi dokumentarac o Nikoli Tesli, ipak naišli na prepreke

Nakon dokumentarnog filma “Ljudi od mora” autora Paule i Đela Jr. Jusića,  sprema se i novi dokumentarni film posvećen genijalnom Nikoli Tesli. Vijest su na društvenim mrežama objavili Paula i Đelo Jusić.

– Novi dani – novi izazovi… Još par dana snimanja i ulazimo u postprodukciju našeg novog dokumentarca posvećenog jednom od najvećih svjetskih genija – Nikoli Tesli. Film koji se bavi njegovim životom od rođenja do smrti snimali smo od njegove Like i njegovog rodnog Smiljana, Gospića i groblja roditelja, Zagreba, Šibenika, Krke, pa sve do SAD-a, New Yorka, Bryant Parka, Tesla street cornera, hotela New Yorker i hotelske sobe u kojoj je živio, radio i umro 7.1.1943. godine, navode Paula i Đelo te dodaju:

– Iako je u svojih 87 godina života u Beogradu proveo svega 31 sat, iz poštovanja smo željeli u film uvrstiti i Muzej Nikole Tesle u Beogradu gdje se i danas nalazi Teslina urna, ali na žalost nismo naišli na razumijevanje. Unatoč osobnom posjetu Muzeju sa upitom, službenim mailovima i molbama, pa ispunjavanju od strane Muzeja dostavljenih službenih formulara za snimanje, dobili smo šturu odbijenicu: “Zahvaljujemo na interesu, ali u Muzeju nije dozvoljeno snimanje.” Šteta, ali nema veze. Film neće biti ništa lošiji radi toga – zaključuju u objavi.

Foto: Facebook Đelo Jusić 

Pročitajte još

PLANOVI EU Mađarima lokomotive, Slovencima željeznice, nama poboljšanje zaštitne ograde na autocesti

Dulist

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist