Kultura

Učenici OŠ Marina Držića upoznali se s djelima velikog komediografa

Gdje je tezoro 1 1

Dom Marina Držića započeo je s pilot projektom ‘Gdje je tezoro? Komedija Skup – upoznavanje s opusom Marina Držića’ u kojem će se učenicima osnovnih škola kroz analizu i interpretaciju odabranih ulomaka približiti djelo našeg Dubrovčanina i velikog hrvatskog komediografa Marina Držića.

U projekt su uključene dubrovačke osnovne škole, a radionice izvode izv. prof. dr. sc. Katja Bakija i profesorica hrvatskog jezika Marija Konsuo. Radionica je osmišljena u svrhu približavanja djela Marina Držića mlađoj čitateljskoj publici, tj. učenicima osnovnih škola i ujedno kao poticaj za čitanje i razvijanje čitateljskih kompetencija te kao prilika za zaljubljivanje u Držićev jedinstven književni opus. Polaznici će imati priliku čitati i analizirati odabrane fragmente  Držićeve komedije Skup. Radionicom se nastoji potaknuti stvaranje nove angažirane čitateljske publike, razviti svijest o književnoj vrijednosti opusa Marina Držića i istovremeno afirmirati dubrovačku i hrvatsku književnu i kulturnu baštinu.

Projekt je znakovito počeo u Osnovnoj školi Marina Držića u kojoj su ovaj tjedan održane i prve radionice, a u toj prigodi ravnatelj Doma Marina Držića Nikša Matić uručio je poklon knjižnici škole – dvadeset primjeraka cjelovitog strip izdanja Novele od Stanca.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist