Sport

UOČI UTAKMICE LIGE PRVAKA U GRUŽU Olympiacos će biti težak protivnik

Jug Olympiacos press 8

U goste vaterpolistima VK Jug AO ove srijede dolazi grčki Olympiakos u utakmici 8. kola LEN lige prvaka.

-Utakmica dolazi nakon jedne poduže pauze za klupski vaterpolo. To je za nas vrlo teška, ali i vrlo bitna utakmica. Zaključno s proteklom utakmicom protiv Mornara ostavili smo iza sebe sve formalnosti i svaka sljedeća je bitna i odlučujuća. Nadam se da ćemo u skladu s time i mi biti dovoljno dobri kako bi nastavili s dobrim rezultatima – rekao je trener Vjekoslav Kobešćak na konferenciji za medije.

– Činjenica je da nismo dulje vrijeme bili skupa i da u principu ne znamo u kakvom smo stanju i u kakvom su stanju reprezentativci. Dolazi nam jedna teška utakmica gdje je imperativ pobjeda i tražimo bodove. Velika je stvar što igramo kod kuće, ali moramo vidjeti u kakvom je stanju momčad, kako psihičkom tako i fizičkom te koliko možemo pružiti – poručio je igrač Paulo Obradović.

Naravno, prilikom razgovora došlo je do usporedbi i s prijašnjom utakmicom protiv Olympiacosa, ali i o značaju ove utakmice koji nije samo bodovan.

– Pobjeda bi nam puno značila, ne samo bodovno. Puno bi nam značila radi samopouzdanja i da se psihički što prije fokusiramo na naše klupske obaveze. Pobjeda bi nam također osigurala i da se s Olympiacosom i Barcelonetom borimo za prva tri mjesta u grupi, što svakako nije nevažno. Ovo će biti jedan pravi ispit za nas s jednom iskusnom momčadi, a ja se nadam da će nas na bazenu dočekati publika, jer u ovom trenutku nam je njena pomoć izuzetno potrebna. Pomaže nam da prebrodimo sve naše nesigurnosti i eventualan nedostatak forme – nastavlja Kobešćak.

Na novinarski upit Obradović je pojasnio u čemu leži snaga jedne momčadi kakva je Olympiacos.

-To je momčad koja je već godinama na okupu. Sedamdeset posto njih su reprezentativci plus stranci koji su pokazali vrhunsku igru. Najviše bih istaknuo njihove opasne šutere, ali oni su jaki i u tranzicijama, imaju dva odlična centra te su općenito timski vrlo jaki. Igraju jedan vaterpolo koji je godinama vrlo sličan i znamo što nas očekuje pa je tako najveće pitanje kakvi ćemo mi biti. No, nisu ni oni u puno boljoj situaciji budući da su se također vratili s reprezentativnog dijela sezone. Moramo krenuti jako, biti agresivni i s puno samopuzdanja – pojašnjava Obradović.

Pn vjeruje u Jug te se nije dao smesti pitanjem o igranju protiv momčadi u kojoj je proveo dvije sezone.

-Naravno da pritisak postoji, tim više jer se igra u Dubrovniku. Još veći je pritisak jer igrate za Jug, tko nije naučio na taj posebni pritisak ove momčadi, on za nju ne igra – zaključio je Obradović.

Utakmica 8. kola LEN Lige prvaka između Jug Adriatic osiguranja i Olympiacosa na rasporedu je u srijedu 5. veljače u 20:30.

Pročitajte još

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist