Hrvatska

UNUTARSTRANAČKI IZBORI Marita Kisić Kamić u Glavnom odboru stranke

sdp pressica dso 130416 1

U SDP-u je u danas održan drugi krug unutarstranačkih izbora, a nakon nedavnog izbora predsjednika u subotu su izabrani su i članovi stranačkih tijela.
U Predsjedništvo su tako izabrani Mirando Mrsić, Tonino Picula,Milanka Opačić, Mihael Zmajlović, Davorko Vidović, Siniša Hajdaš Dončić, Vedran Babić,Biljana Borzan, Zdravko Ronko, Peđa Grbin, Željko Jovanović, Ranko Ostojić, Arsen Bauk,Branko Grčić, Davor Bernardić, Gordan Maras i Sabina Glasovac.
Za potpredsjednike su izabrani Ranko Ostojić, Davor Bernardić, Tonino Picula i Milanka Opačić.

U Glavni odbor stranke iz Dubrovnika izabrana je Marija Kisić Kamić, a kao predsjednik dubrovačkog SDP-a, iako nije izabran, u radu Glavnog odbora sudjelovat će i Mladen Gojun. Od županijskih SDP-ovaca izabrani su Ivo Žuvela Gigo iz Vela Luke te Mladen Marelić iz Korčule.

Na SDP-ovoj konvenciji ukupno se registriralo 1.964 izaslanika, glasovanju je pristupilo njih 1.927, a završilo ga petero izaslanika manje, dakle 1.922, koliko je bilo važećih listića.

U Predsjedništvo stranke ušlo je 14 kandidata koji su u predsjedničkoj kampanji podupirali Zorana Milanovića, a tek su trojica bili podupiratelji njegova protukandidata Zlatka Komadine. Premoć Milanovićeva bloka još se jasnije pokazala u izboru članova Glavnog odbora – od ukupno 103 člana, petero ih je iz Komadinine struje pa je izbor dvojice potpredjsednika koji su aktivno podupirali Komadinu, Bernardića i Picule, bilo svojevrsno iznenađenje.

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist