Aktualno

UNUTARNJI POSLOVI U RUKAMA KONAVLJANINA Vlaho Orepić preuzeo MUP

vlaho orepic primopredaja

Vlaho Orepić rodom iz Konavala preuzeo je od Ranka Ostojića novu dužnost ministra unutarnjih poslova.

Ostojić je svom nasljedniku uručio izvješće o radu Ministarstva u posljednje četiri godine. Bivši i novi čelnik MUP-a razgovarali su o funkcioniranju Ministarstva, kao i o radu Zimskog prihvatnog tranzitnog centra za migrante u Slavonskom Brodu kojeg će zajedno posjetiti početkom idućeg tjedna.
U svom životopisu Orepić je naveo kako je rođen 16. studenog 1968. godine od oca Pava i majke Ane (Baletin), ne navevši gdje. Završio je Zapovjedno stožernu školu – Blago Zadro u Zagrebu, pomorski smjer, na Pomorskom fakultetu u Dubrovniku završava za zvanje diplomirani inženjer pomorskog prometa smjer nautika, dok je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu stekao zvanje viši športski trener fitness-a. Pohađao je i Mornaričku vojnu akademiju gdje je stekao zvanje inžinjer strojarstva (nostificirana diploma od ministarstva znanosti RH), te je trener karatea.

U HV dragovoljno pristupa u lipanju 1991. kada sa prvom dužnošću vojnika ZNG sudjeluje u neposrednim pripremama i provedbi akcije „Zelena tabla-Mala Bara“.

 

Foto: MUP

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist