Aktualno

Unatoč burnim reakcijama, niti jedno dijete nije ispisano iz ‘Turističke’ zbog selidbe u Župu

zupa skola

Otkad je u medijima odjeknula vijest kako će Turistička i ugpostiteljska škola Dubrovnik zbog radova koji su u tijeku preseliti svoje učenike u Osnovnu školu Župa dubrovačka, komentari ne jenjavaju. Roditelji su bili bijesni, pogotovo roditelji ‘putnika’ koji dolaze u školu iz, primjerice, Dola.

Mnogi su u u komentarima isticali kako ne bi dijete ni upisivali u školu da su znali, a dio ih je razmatrao i ispis. Ipak, kako smo provjerili sa samom školom, situacija nije ni blizu onakve kakva se predstavljala u javnom prostoru – na društvenim mrežama. Dakle, unatoč brojnim komentarima roditelja da će se puno djece zbog Župe prebaciti u drugu školu, situacija nije ni blizu takva!

– Dva učenika su zatražila ispis iz naše Škole radi prelaska u Obrtničku i tehničku školu Dubrovnik i to u drugi razred automehaničara jer je to bila njihova želja prilikom upisa lani u prvi razred koju tad nisu mogli ostvariti – naglašavaju iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik te dodaju kako su imali izuzetno velik interes za upis u prvi razred Škole – ističu u službenom odgovoru iz škole.

– Popunili smo sve upisne kvote osim u TES – pomoćna zanimanja koja upisuju djeca s Rješenjima. Ove godine imamo i pet zamolbi za prelazak iz drugih Škola u prvi razred naše Škole te tri zamolbe za prelazak u drugi razred (konobar jedan i THK dva učenika). Drugim riječima, sve skupa imamo upit za prelazak u našu Školu osam učenika, a za odlazak iz Škole samo dva učenika – zaključit će iz TUŠ-a Dubrovnik.

Inače, Libertas Dubrovnik ‘pojačat’ će linije prema Župi dubrovačkoj zbog novonastale situacije, a učenici će u župskoj školi provesti samo prvo polugodište i to u popodnevnoj smjeni.

MNJB

Pročitajte još

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist