Aktualno

UKUPNO 43 POZITIVNA PACIJENTA Imamo dva nova slučaja zaraze koronavirusom u Županiji!

Koronavirus Ilustracija Wikipedia

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji ukupna brojka zaraženih od koronavirusa je 43, što je u odnosu na podatke objavljee u 11 satu za dva slučaja više.

Kako navode iz županijskog Stožera civilne zaštite, hospitalizirano je 13 pozitivnih pacijenata, tri pacijenta su prethodno prebačena u respiratorni centar KBC-a Split i njihovo stanje je teško, ali i dalje stabilno. Izliječene su dvije osobe.
Ukupno je poslano 330 uzorka na analizu. Tijekom jučerašnjeg dana na analizu je poslano 39 uzoraka, četiri su pozitivna, a u srijedu su na analizu poslana 33 uzorka. Na kućnom liječenju u izolaciji je 25 osoba pozitivnih na COVID-19.
U posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije, a od početka pandemije ukupno je utvrđeno 14 slučajeva kršenja mjere samoizolacije. Prema podacima lučkih uprava nije bilo uplovljavanja velikih brodova sa stranim putnicima. U Zračnoj luci Dubrovnik i dalje radi samo nužno osoblje.
Iz Stožera podsjećaju kako su Hrvatska psihološka komora i Hrvatsko psihološko društvo osigurali telefonsku liniju za sve kojima u ovoj situaciji treba psihološka pomoć. Kontakt telefon za našu županiju je 091 544 44 33.

Pročitajte još

PLANOVI EU Mađarima lokomotive, Slovencima željeznice, nama poboljšanje zaštitne ograde na autocesti

Dulist

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist