Politika

UKLJUČENI I FRIZERSKI SALONI Najam gradskih poslovnih prostora i javnih površina umanjen za 50 posto

gradsko vijece 14

Vijećnici su jednoglasno usvojili Prijedlog zaključka o umanjenju ugovorenih iznosa zakupnine za korištenje javnim površinama Grada Dubrovnika u kategorijama ugostiteljski stolovi i stolice, kiosci za pružanje ugostiteljskih usluga i nepokretna vozila za pružanje jednostavnih ugostiteljskih usluga, u razdoblju od 1. kolovoza do 31. listopada 2021. kao i točku o smanjenju ugovorenih iznosa zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu i suvlasništvu Grada Dubrovnika za mjesec kolovoz, rujan i listopad 2021. godine.

Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je uvodno kako je Grad Dubrovnik od lipnja prošle godine primjenjivao model plaćanja zaduženja po iznosu noćenja, zatim od listopada do srpnja ove godine provodio je potpuni oprost plaćanja javnih površina i zakupa poslovnih prostora, a sada se ide na smanjenje od 50 posto.

-Mislim da je to korektno. Moramo svima pomoći da prežive, ali i osigurati sredstva za Grad Dubrovnik kako bismo mogli pomoći svim socijalnim skupinama – istaknuo je Franković.

Vijećnik Pero Vićan podržao je obje točke, ali je naglasio kako su u drugoj točki ispušteni frizerski saloni.

-Ne govorimo o privatnim, velebnim salonima, već su u prostorima kojih je Grad vlasnik, ispodprosječni frizerski saloni gdje zakupnina nije mala, a posao jest mal – rekao je Vićan.

Gradonačelnik je pojasnio da posljednja odluka nije primijenjena na sve zakupce, već samo na one koji su najpogođeniji te nisu uopće radili.

-Frizerski saloni su mogli cijelo vrijeme raditi pa ih zato nismo uključili. I njima smo davali popuste, oni nisu ni toliko ovisni o turizmu – naglasio je Franković, a pročelnica Marijeta Hladilo istaknula je da Grad posjeduje dva frizerska salona na Batali. Gradonačelnik je potom prihvatio Vićanovu inicijativu te su i frizerski saloni uvršteni u prijedlog odluke pa se i na njih odnosi smanjenje od 50 posto.

 

 

Pročitajte još

Država će podstanarima plaćati dio stanarine?

Dulist

Vlada je uoči izbora bila široke ruke, rastrošnost je došla na naplatu

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist