Politika

UJEDNO JE I NOSITELJ LISTE Tropan predao potpise, očekuje drugi krug i četiri mandata u Gradskom vijeću

sdp predaja potpisa tropan

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Dubrovnika Ivan Tropan u pratnji kandidatkinje za zamjenicu Anita Bonačić Obradović predao je ovog četvrtka potpise podrške kandidaturi nadležnom izbornom povjerenstvu, ali i kandidacijske liste za Gradsko vijeće. Istaknuo je kako je prikupio dovoljno potpisa i da su reakcije građana ‘s terena jako dobre’.

-Prilazilo nam je dosta birača koji do sada nisu imali svoju opciju, dosta mladih. Zahvaljujem svim građanima koji su dali potpis. Naš program i naša stranka zalagat će se za načela Ivice Račana – slobodu, jednakost, pravdu i solidarnost – rekao je Tropan, a na novinarski upit o imenima s kandidacijske liste, potvrdio je kako je on nositelj liste SDP-a, dok je njegova kandidatkinja za zamjenicu Anita Bonačić Obradović druga na listi.

Na novinarski upit o tome smatra li prevarom to što se on i pojedini kandidati SPD-a nalaze i na gradskoj i na županijskoj listi, Tropan je komentirao kako očekuje da će oni koji dobiju mandate kao načelnici općina prepustiti svoja mjesta drugima.

-Ne smatram to nekakvom prevarom birača. SPD ide s najjačom postavom i ide preuzeti vlast u županiji. Vidim se u drugom krugu i vjerujem da će mi se u njemu pridružiti Mato Franković. Očekujemo četiri mandata u Gradskom vijeću, ali i dobar rezultat liste – rekao je Tropan te zaključio kako će nakon izbora SDP koalirati sa svim strankama osim s HDZ-om, ako to bude u interesu birača te kako će imati svoje uvjete.

Pročitajte još

NIKA SILIĆ MAROEVIĆ Kolaps Grada Korčule HDZ je mogao spriječiti prije 2018.

Dulist

ANDRIJA FABRIS Pozivam gradonačelnicu da cijeli spis odnese u DORH i zaštiti građane Korčule!

Dulist

Država će podstanarima plaćati dio stanarine?

Dulist