Crna kronika

Uhićeni nalogodavci zapaljenja Mercedesa u Solitudu

pozar auto solitudo mercedes 11012023

Policija za zapaljenje skupocjenog vozila kojim se koristio Dragan Grubišić sumnjiči četiri osobe.

Vozilo je, podsjetimo, izgrojelo u ranim jutarnjim satima 11. siječnja ove godine na predjelu Babinog Kuka u Dubrovniku, a očevidom je utvrđeno kako je požar izazvan otvorenim plamenom namjernom ljudskom radnjom.

Služba kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske tada je započela zahtjevno kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo uhićenjem četiri muške osobe od kojih se dvojica već nalaze u zatvoru, dok su preostala dvojica uhićena danas na području Dubrovnika. Radi se o hrvatskim državljanima u dobi od 36, 35, 34 i 23 godine.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je do zapaljenja vozila došlo na način da ga je 23-godišnjak zalio lakozapaljivom tekućinom i potom upalio šibicom.

Nastavkom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno kako je vozilo zapaljeno na nagovor 34-godišnjaka kojem je 23-godišnjak dugovao 5 tisuća eura te mu je, u zamjenu za navedeno, obećao otpis duga i novčanu nagradu koju mu na kraju nije isplatio. Također je utvrđeno kako je 34-godišnjak bio posrednik, a stvarni nalogodavci 35-godišnjak i 34-godišnjak koji su uhićeni danas.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, spomenuti dvojac će tijekom današnjeg dana uz kaznenu prijavu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost opće opasnom radnjom ili sredstvom u svezi s počinjenjem teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti biti dovedeni pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Osumnjičeni 34-godišnjak koji je bio posrednik već se nalazi u zatvoru zbog počinjenja kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga, te će biti prijavljen i za gore navedeno kazneno djelo, a 23-godišnjak, ujedno i izvršitelj, uhićen je 4. kolovoza ove godine i također se nalazi u istražnom zatvoru.

Pročitajte još

Brzom intervencijom ugašen požar uz magistralu kraj skretanja za Bosanku

Dulist

Požar na Pelješcu pod nadzorom, vatrogasci rade na sanaciji

Dulist

DORH ponovno uložio žalbu i traži produljenje istražnog zatvora za Albanku Ymeri

Dulist