Kultura

UGD otvara svoja vrata za izložbu ‘Prirode’ turskog umjetnika Ekrema Yalcindaga

ekrem ugd

Međunarodna izložba ‘Prirode’ turskog umjetnika Ekrema Yalcindaga bit će otvorena u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik od subote, 29. srpnja do nedjelje, 17. rujna 2023. godine. Kustosi izložbe su Heinz Peter Schwerfel i Jelena Tamindžija Donnart.

Iz Umjetničke galerije Dubrovnik prenose kako Yalcing u svojoj biografiji navodi da u svojim najnovijim radovima implementira svoj prijašnji rad predstavljajući oblike prirode i dramatično proširujući svoj tehnički repertoar: u ogromnim formatima kombinira svoju tipičnu delikatnu tehniku ulja na platnu s drvom i printanjem.

Kustos Heinz Peter Schwerfel, zapisuje kako ljepota može biti i umjetna – i to onda kada je ona umjetnička.

– Priroda je pretočena u umjetnost, i to vrlo osobnim jezikom umjetnika koji je davno prevladao suprotnost između figuracije i apstrakcije – dodao je Schhwerfel.

Jelena Tamindžija Donnart, kustosica izložbe, smatra da nova serija radova Ekrema Yalcindaga slijedi obrazac postavljanja in medias res, usred stvari ili u središte radnje.

– Yalcindag nas uspješno vodi na ovo putovanje, sugerirajući stazu svojim krugovima poput otisaka tabana u pijesku, koji nas vode u nepoznatom smjeru – poručuje Jelena

Foto: UGD

Pročitajte još

Bajka ‘Crvenkapica i zločesti vuk’ oduševila najmlađe u Parku Gradac

Dulist

[FOTO] Epidaurus Cavtat Festival već 18 godina oživljava jug Hrvatske kroz umjetnost!

Dulist

[FOTO] ‘SNOVI’ ISPUNILI DVOR U nedjelju završni koncert!

Dulist