Zanimljivosti

Udruga ‘Vrijedne ruke’ iz Vinkovaca ove subote u Dubrovniku

crkva svetog vlaha

U Dubrovniku će ove subote došašća gostovati udruga ‘Vrijedne ruke’ iz Vinkovaca. Svoju ljubav prema ručnom radu i tradiciji žene iz udruge ‘Vrijedne ruke’ zahvaljujući svojoj predsjednici Željki Renić njeguju duže od jednog desetljeća. Način na koji to čine približit će stanovnicima i posjetiteljima Dubrovnika na radionici izrade različitih ručnih radova koju će održati u prostorijama udruge Lukjernica u subotu u 9.30 sati. Sudjelovat će u zajedničkom nastupu s FA Linđo ispred crkve Sv. Vlaha u 11.30 sati. Nastupom će predstaviti svoje etno kolekcije: ‘Šahovnica’, ‘Zlatovez’ i ‘Heklano’…

Udruga ‘Vrijedne ruke’ iz Vinkovaca ove subote gostuje u Dubrovniku. Naime, u sklopu njihovog gostovanja, održat će se radionica izrade različitih ručnih radova u prostoru udruge Lukjernica s početkom u 9. 30 sati te revija narodnih nošnji s područja Vinkovaca ispred Crkve sv. Vlaha u 11.30 sati

Ove godine udruga je gostovala u Beču zajedno sa likovnim, folklornim i glazbenim umjetnicima Vukovarsko-srijemske županije, zatim u Baču u Vojvodini, Metkoviću, Banji Vrućici, u Baranji te na Zagreb Yarn Craft Festu.

Udruga svake godine izdaje tiskani materijal posvećen jednom odabranom ručnom radu: Pripletu, Zlatovezu, Šlingi, Toledu, Vezu, Svilovezu, Motivima i Heklanju. Nakon gostovanja udruge ‘Vrijedne ruke’ na X. konvenciji UNESCO-a o očuvanju nematerijalne baštine 2013. godine u Dubrovniku, ovo je nova prigoda pokazati kako se u zajedništvu njeguje kulturni identitet i baština hrvatskog naroda.

Predstavljanje vinkovačke udruge ‘Vrijedne ruke’ u Dubrovniku organizirali su Hrvatska matica iseljenika podružnica Dubrovnik i Udruga Lukjernica iz Dubrovnika uz potporu Turističke zajednica grada Dubrovnika.

Pročitajte još

More u Hrvatskoj postiglo rekordnu temperaturu od 29,7 stupnjeva

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1806. U rodnom Dubrovniku umro prosvjetiteljski pisac Tomo Bassegli

Dulist

Goran Milić oduševljen cijenama u kafiću u Slanome

Dulist