Aktualno

UČITELJI SLOŽNI ‘Ovo je naš odgovor na ponudu Vlade’

os lapad ne strajk 2

Nakon što je Vlada na drugom maratonskom sastanku s predstavnicima sindikata proteklog utorka ponudila paket kojim bi se plaće u 2020. povećale za 10,4 posto, učitelji diljem Hrvatske jasno su poručili NE! i to pokazali mnoštvom fotografija. Učitelji pokazuju jedinstvo u ovoj odluci te ne odustaju od koeficijenta 6,11 te su to Vladi jasno pokazali ove srijede ujutro. Poruku su, među ostalima, poslali i učitelji Osnovne škole Lapad.

Podsjetimo, prema riječima premijera Andreja Plenkovića, učiteljima i profesorima će se od 1. prosinca plaća povećati za tri posto kroz dodatak Granskom kolektivnom ugovoru, piše N1. Od 1. siječnja povećanje će biti za još dva posto kroz kolektivni ugovor, a od 1. lipnja akumulirat će se povećanje dva posto kroz Temeljni kolektivni ugovor i jedan posto kroz Granski kolektivni ugovor. Tako će plaće u srpnju biti veće za osam posto, a od 1. listopada bi se povećala za još dva posto te bi ukupni paket u 2020. godini bio 10,40 posto.
Predsjednik Nezavisnog sindikata srednjih škola Branimir Mihalinec izrazio je umjereno nezadovoljstvo ponuđenim prijedlogom jer to nije ono što su tražili. Prijedlog je stoga stavljen na referendum te će o njemu odlučivati članstvo.

Foto: Facebook/Sindikat hrvatskih učitelja

Pročitajte još

JAVLJA HZZO Od petka do ponedjeljka uputnice i recepti samo na papiru

Dulist

Kaos u Zračnoj luci Split, otkazani svi letovi!

Dulist

Pronađeni Česi nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist