Sport

‘Ubojite’ Mokoške ciljaju najveće rezultate

strelastvo 150416 1

U streljani SD Dragovoljca u skloništu pod ambulantom u Novoj Mokošici ovih je dana posebno ‘gužvovito’.

Naime, nakon što su krajem ožujka ostvarili odlične rezultate na županijskom prvenstvu i pet normi za državna natjecanja, prošlog vikenda dvije su članice nastupile na juniorskom PH u Osijeku, a već idućeg vikenda za njih tri slijedi kadetsko PH u Zagrebu.
-Streljaštvo me privuklo jer je zanimljiv sport, a pripomogle su očeve priče o streljaštvu, koncentraciji – kaže nam Đina Zdraulić (1998.), kći trenera Marija Zdraulića, koja je vrlo zadovoljna svojim uspjehom na prošlotjednom juniorskom Prvenstvu Hrvatske u Osijeku.
-U streljanu Pampas stigli smo malo ranije kako bismo vidjeli kako to sve izgleda. Potom je uslijedilo natjecanje na kojem sam se potrudila najbolje što mogu. Uspjela sam se koncentrirati i stvarno sam zadovoljna rezultatom jer sam ostvarila osobni rekord. Posebno mi je drago što sam uspjela pobijediti tremu – kaže nam Đina Zdraulić, s kojom je u Osijeku bila i Iva Radić (2002.), učenica OŠ Mokošica.
-Imala sam problem s tremom i mislim da sam mogla postići bolji rezultat. Ipak je to drukčije okruženje, jer smo naviknuti na našu streljanu – ističe Iva, koju bi se moglo nazvati i ‘najzaposlenijom’ članicom kluba, jer tek što je uspješno nastupila na juniorskom, već idućeg vikenda slijedi joj put u Zagreb na kadetsko PH.

Trojka na kadetskom
S Ivom će u Zagreb na kadetsko PH još dvije članice: Đina Radulj (2001.) i Tea Čvrljak (2005.), obje izvrsne streljačice za svoj uzrast. Sve tri se nadaju dobru formu iz mokoške streljane potvrditi na državnoj razini. Jer, kako kaže trener Mario Zdraulić: Medalje se osvajaju u našoj streljani, a uzimaju na natjecanjima.
-Kadetsko PH bit će moje prvo natjecanje izvan županije. Nisam preplašena i nemam tremu, a nadam se da je neću imati i na samom natjecanju. Cure su me odlično savjetovale i dobro sam pripremljena – ističe Đina Radulj, koja je u izlaznom godištu kadetkinja.
Njena kolegica Tea najmlađa je u ovoj ekipi, počela se baviti streljaštvom sa svega osam godina. Kaže nam, na početku je bila manja od puške, a pomagao joj je tata.
-Danas sve sama radim i zbilja je zanimljivo. Nije mi problem navečer ići na treninge, posebno jer imamo super ekipu – kaže Tea.

Teško bez streljaštva
Peta članica moćnog streljačkog tima je Nives Čvrljak (2000.), ništa manje talentirana i perspektivna djevojka. Nakon prošlogodišnjeg uspješnog nastupa na kadetskom PH trebala je isto ponoviti i u 2016., ali ispriječila se prometna nesreća u Lozici. Ipak, Nives ne posustaje, a svojim je kolegicama pomogla savjetom.
-Lani sam nastupala u Zagrebu i nisam ništa očekivala. Na kraju sam bila zadovoljna. Iako je gužva bila velika, uspjela sam se isključiti i koncentrirati – govori Nives. Dodaje kako je prometna nesreća nije pokolebala.
-Nastavljam dalje, od mene možete očekivati još dobrih rezultata – odlučna je Nives.
-Streljaštvo je različito od drugih sportova, nije uobičajeno – slažu se simpatične i nasmijane cure, opasne tek kad stanu na pozicije za gađanje, smire disanje i ruku te konačno potegnu obarač. Jako su zadovoljne trenerima u klubu, od kojih su puno naučile i s kojima izvrsno rade.
Osim streljaštva, cure imaju još i nekoliko hobija, bave se i drugim sportovima od košarke do odbojke, a Đina Zdraulić i Nives Čvrljak su kao učenice Medicinske škole uključene i u rad Crvenog križa. Ipak, sve se slažu kako će ih teško nešto odvojiti od streljaštva.
I tako se ideja o streljačkom klubu, koja se u krugu nekoliko entuzijasta rodila 2012. godine, ovih dana i mjeseci realizira u punom smislu, unatoč kroničnom nedostatku financija zbog kojeg se godinama ‘krpaju’ s opremom. Čini se da je mukotrpan i strpljiv rad u SD Dragovoljac stigao na naplatu. Sve što slijedi bit će put prema vrhu.

Pročitajte još

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca