Zanimljivosti

U Vignju, Kliševu i Lapadu u ponedjeljak se slavi blagdan svetog Mihovila

mihovil mihajla01

U ponedjeljak, 29. rujna slavi se blagdan svetog Mihovila, koji se slavi u nekoliko župa na području županije.

Župa sv. Mihajla na Lapadu slavi Festu svetog Mihajla, svog zaštitnika. Mise će na blagdan biti u 8 sati (u staroj crkvi), u 10 sati na misi u župnoj crkvi (sudjelovat će djelatnici MUP-a), a u 18 sati svečanu večernju koncelebriranu misu predvodit će voditelj trodnevne duhovne obnove vlč. Marin Marić, vicekancelar Vrhbosanskog Nadbiskupskog Ordinarijata u Sarajevu. Trodnevnica počinje u petak, 26. rujna. Svake večeri do blagdana molit će se zajednička krunica u 17.30 sati, a u 18 sati bit će misa i propovijed.

Blagdan sv. Mihovila proslavit će i vjernici župe sv. Mihovila u Vignju na poluotoku Pelješcu. Misno slavlje, na kojem će koncelebrirati svećenici Pelješkog dekanata, predvodit će don Stipo Miloš, župnik u Putnikovićima. Procesija nakon koje slijedi misa počinje u 17 sati.

Svetog Mihovila arkanđela kao zaštitnika župe slave i vjernici u Kliševu koji će se okupiti na blagdan 29. rujna u župnoj crkvi na euharistijskom slavlju koje će predvoditi kancelar Dubrovačke biskupije i dekan Gradskog dekanata don Ivica Pervan. Misa počinje u 11 sati.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist