Aktualno

U TIJEKU Prijave najboljih nastavnika, učitelja i profesora osnovnih i srednjih škola

razred skola ucenik ucionica montovjerna

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih objavilo je Javni poziv učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima i ravnateljima u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima u Republici Hrvatskoj za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika. Radi se o nagradi koju svake godine primi oko 500 najboljih nastavnika, a uz to svaki nastavnik dobije i veliku novčanu nagradu koja je prošle godine iznosila 1.327 eura bruto.

Za prijavu će se u obzir uzimati kriteriji koje su nastavnici ostvarili u razdoblju od 16. lipnja 2023. do 15. lipnja 2024. godine, a nastavnici se mogu prijaviti do 30. lipnja do ponoći. Mentorstvo učenicima na natjecanjima, održavanje predavanja radionica i edukacija, rad u stručnim vijećima i udrugama, objava stručnih članaka, nastavnih materijala i obrazovnih sadržaja, rad na projektima, unaprjeđenje rada škole te rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja su kriteriji koji će odlučiti tko su najbolji nastavnici u Hrvatskoj.

– Na javni poziv može se javiti ili biti predložen svaki odgojno-obrazovni radnik koji je u godini dana za koju se prijavljuje ostvario najmanje 15 bodova iz barem tri kategorije sukladno navedenim kriterijima vrednovanja i koji je dokazao izvrsnost – piše u pozivu MZOM-a.

Najviše bodova se dobije za autorstvo i suautorstvo stručnih knjiga, obrazovnih računalnih programa, priručnika, digitalnih i digitalnih obrazovnih sadržaja, kao i za izradu i objavljivanje otvorenih obrazovnih sadržaja za cijelu školsku godinu te za vođenje ili koordiniranje međunarodnog projekta iz područja odgoja i obrazovanja u trajanju od najmanje dvije godine. Dodjela nagrada trebala bi se održati ove godine tijekom listopada povodom obilježavana svjetskog Dana učitelja.

Pročitajte još

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist

[FOTO] TKO SE GLISIRA I VOZI BEZ DOZVOLE Evo kako nam je bilo s Lučkom kapetanijom u akciji

Maris Guca

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist